You are here
Home > Davis Kupa >

Balázs Ati vereséggel kezdte a magyar-belgát

Nem sikerült a rajt, Balázs Ati 75 67(4) 64-re kikapott Ruben Bemelmanstól. Szinte az egész meccsen kiváló adogatójátékot nyújtott a magyar játékos, csak éppen a legvége nem sikerült.

Hiába a hazai pálya lélektani előnye, hiába a két játékos között közel százötven hely, Ruben Bemelmans is kiváló játékos, annak ellenére is, hogy most kétszázon kívül van. Volt ő már top100-as (85.) is, egy M25-ös torna megnyerése után érkezett Debrecenbe, no és a Davis Kupa hangulata mindig felülírja a világranglista helyezéseket.

Nagyon kiegyenlített volt az első játszma, bár Ati 21-es vezetése után sikerült brékelni, utána egyből három bréklabdát kellett hárítani a magyarnak, majd 42-es vezetésénél Bemelmans visszabrékelt, oda lett a fogadó előny. Ennek ellenére a belga adogatójátékánál kétszer is szettlabdánk volt. Ezt még hárította Bemelmans, az újabb adogatását viszont előnyről bukta el, ezzel 59 perc után 1-0 volt a javunkra.

A második játszmában is azonos szinten teniszeztek, de Ati azért nagyon éles volt, de a belga is remekül adogatott, nem sikerült fogadóelőnyhöz jutni, de még bréklabdához sem, egyik játékosnk sem. Rövidítésbe torkollott a meccs.

Az elején Bemelmans 3-0-ra ment el, aztán 5-2-re, majd 6-3-ra is vezetett, két szervája is jött belgának 6-4 után, végül a második szettlabdáját kiszerválta, jött a döntő szett.

A végsőkig kiharcolták a döntő szettet a játékosok. Nem volt fogadóelőny, de még a bréklabdából is csak egy. Azt is a belgának kellett kivédeni. Így jutott el Bemelmans 5-4-es vezetéséig. Balázs Ati a meccsben maradásért adogatott, de sajnos a belga jutott két meccslabdához. Az elsőt kihasználta, igazából nem is kiharcolta, Ati ütötte meg nagyon szerencsétlenül a labdát. Még semmi sincs veszve.

A további meccseken Ausztrália 2-0-ra vezet a brazilok ellen, Ecuador Japánban áll hasonló előnnyel. Ma zajlik a magyar meccsel egy időben: Horvátország-India 1-0, Olaszország-Dél-Korea 2-0, Szlovákia-Csehorszáf 0-1, Ausztria-Uruguay 1-0, Németország-Fehéroroszország 1-0, Svédország-Chile 1-0.

Kiemelt kép és fotó: Zádor Péter

Vélemény, hozzászólás?

Top