You are here
Home > Davis Kupa >

Bravúros Fucsovics-győzelem, 1-1 Belgium ellen

Fucsovics Marci az első szettben lehengerlő volt Kimmer Coppejans ellen, aki később feljavult, egyenlített, de a döntő szettben az adogatásánál ment el a meccs. Végül 6:2, 5:7, 6:4-re nyert. Életben maradt a reményeink, de szombat déltől ennél is több kell a nagyon masszív belgák ellen.

Egy mondat erejéig még visszatérve Balázs Ati meccséhez. Tényleg rendben volt a játéka, csak kellett volna egy kis extra, egy picivel nagyobb előny, vagy egy ponttal több, amikor nagyon kellett. Sajnos ez most nem sikerült. De Ati játékát elnézve, szombaton ezzel nem lesz semmi baj.

Gyors brékváltással kezdődött a meccs. Aztán Fucsovics Marci mindent beleadott. Szinte kifogástalanul játszott. Adogatásainál mindössze két pontot veszített a folytatásban, 3:2-es vezetése után pedig kétszer is lebrékelte Coppenjanst, mind a kétszer első bréklabdáját beütötte, a második a szettet érte.

A második szett ugyanúgy kezdődött, ahogy az első. Nagyon könnyen elment az első adogatójáték, de most nem sikerült visszabrékelni, labdája sem volt ehhez. A belga feljavult a második játszmára, voltak szép fonák elütései, néha szerencséje is. Volt egy lehetőség a visszabrékre, de ez csak a legvégén sikerült. Aztán érthetetlen módon elfogyott a koncentráció. Elment az adogatójáték, majd a fogadójáték úgy, hogy Marci egyetlen pontot sem nyert.

A döntő szett megint veszélyesen kezdődött. Két nehezen jött adogatójáték után a harmadikban már bréklabdákat is kellett hárítani. Majd 3:3 után is kettőt. Voltak gondok az adogatásoknál, de a döntő pillanatban vagy ásszal, vagy egy kis szerencsével sikerült túllendülni. 5:4-es vezetésénél a meccsért fogadott. A végjátékban aztán ebben maradt több koncentráció, és meglett a meccs. Szombaton, 12 órától folytatás a párosokkal.

A Davis Kupa mai állásai: Horvátország-India 2-0, Magyarország-Belgium 1-1, Ausztrália-Brazília 2-0, Olaszország-Dél-Korea 2-0, Németország-Fehéroroszország 1-1, Kazahsztán-Hollandia 1-1, Szlovákia-Csehország 0-2, Ausztria-Uruguay 1-1, Japán-Ecuador 0-2, Svédország-Chile 1-1. A Kolumbia-Argentína és az Egyesült Államok-Üzbegisztán meccs később kezdődött.

Kiemelt kép és fotó: Zádor Péter

Vélemény, hozzászólás?

Top