You are here
Home > Davis Kupa >

Óriási bravúr, ott leszünk Madridban

Le a kalappal a csapat előtt. 1-2-es állásról – története során negyedszer – fordított a magyar Davis Kupa válogatott, Balázs Attila győzelme után Fucsovics Marci 6:7(7), 6:4, 6:2-re nyert Ruben Bemelmans ellen, így a magyar válogatott ott lesz a világ 18 legjobb csapata között a madridi Világcsoport döntőben.

Hihetetlen kiegyenlített volt az első szett, a játszma során csak egyetlen bréklabda volt, az Fucsovics Marcinak, de Bemelmans hárított. Voltak bravúros dolgok mind a két oldalon. A belga ugyanazt a taktikát választotta, mint Balázs Ati ellen, sokszor futott fel a hálóhoz, sok pontot csinált ebből, ugyanakkor 28 ki nem kényszerített hibája volt, ami Marcinál csak 12. A nyerő ütésekben is jobb volt a magyar.

Az első szett így rövidítésben ért véget, sajnos, nem a mi javunkra. Itt már három, illetve két minibrék is volt. Marcinak 6-5-nél és 7-6-nál is volt szettlabdája, de a belga jól tartotta magát, és az első szettlabdáját végül kihasználta, és 6:6(7)-re nyert az első játszmát.

A második kiválóan kezdődött, hiszen egy semmire nyert gémmel egy szervaelőnybe került Marci. Később is volt még bréklabdája Marcinak, aztán 5:3-nál már le lehetett volna zárni a szettet, 40 semmi volt ide, három szettlabda, majd aztán még egy. Bemelmans nagyot küzdött, és visszajött. De csak a következő gémig. Azt semmire nyerte Marci, egyenlített.

Döbbenetes, a végsőkig kiélezett párharc utolsó fejezet következett. Az utolsó játszma Madridért. Bemelmans jött, aztán Marci semmire, majd megint a magyar, de most brékkel. Így megint sikerült fogadóelőnybe kerülni, majd két bréklabda, de Bemelmans megint nagyot küzdve visszajött. Kimondhatatlanul izgalmas volt a végjáték.

A lényeg, a szervaelőny megtartása volt, de Marci még erre is húzott egyet, 4:2 után újra brékelt. A debreceni Főnix Csarnok lélegzetét visszafojtva figyelte az utolsó pontokat. 15 semmi, 30 semmi, 40 semmi, és a meccs. A MECCS. Megcsinálták. Ott lesznek novemberben Madridban. Hatalmas bravúr, és gratuláció a sikerért. Mindenkinek, aki ehhze hozzátette a magáét.

Végeredmény: Magyarország-Belgium 3-2

A további Davis Kupa-meccsek állása:

 • Horvátország-India 3-1 (a horvátok már továbbjutottak)
 • Ausztrália-Brazília 3-1 (az ausztrálok már továbbjutottak)
 • Olaszország-Dél-Korea 4-0 (az olaszok már továbbjutottak)
 • Kolumbia-Argentína 1-1 (később kezdődik)
 • Egyesült Államok-Üzbegisztán 2-0 (később kezdődik)
 • Németország-Fehéroroszország 4-1 (a németek jutottak tovább)
 • Kazahsztán-Hollandia 3-1 (a kazahok már továbbjutottak)
 • Szlovákia-Csehország 1-2
 • Ausztria-Uruguay 3-1 (az osztrákok már továbbjutottak)
 • Japán-Ecuador 0-3 (az ecuadoriak már továbbjutottak)
 • Svédország-Chile 3-1 (a svédek már továbbjutottak)

Borítókép és fotó: Zádor Péter

Vélemény, hozzászólás?

Top