You are here
Home > ATP >

Megosztja a tenisztársadalmat, ami Indian Wells-szel történt

Azt már mindenki tudja, hogy a Coachella-völgy Közegészségügyi Központja kezdeményezésére, a koronavírus terjedése miatt, nem rendezik meg a csütörtökön kezdődő Indian Wells-i ATP1000-es és WTA Premier tornát. A közösségi oldalunkon mi is írtunk arról, hogy a játékosokat mennyire megosztotta a döntés, de nem csak őket, a szurkolókat is.

Az ATP oldalán olvasható kommentek nagy része elhamarkodottnak, túlzottan óvatosnak nevezi azt a döntést, amelyet Kalifornia egészségügyi, és betegségvédelmi szakembereinek nyomására hoztak. Többen a következő, nagyobb versenyek, így például Miami, vagy éppen a salakpályás szezon felfüggesztését is rebesgetik.

“Jelenleg túlságosan nagy a kockázata a Riverside megyei közegészségügynek, ha ilyen méretű összejövetelt tartunk” – mondta Dr. David Agus, a dél-kaliforniai egyetem orvos- és orvosbiológiai vezetője. „A rajongók, a játékosok és a szomszédos területek közérdeke nem az, hogy ezt a versenyt megrendezzék. Közösen kell fellépnünk, hogy megvédjük a közösséget a koronavírustól.”

Felmerült, hogy mi lesz azokkal a pontokkal, amelyeket meg kellene védeni. Erről hivatalosan sem az ATP, sem pedig a WTA nem írt, de a kommentekből az jön le, hogy ezek a pontok elvesznek. Többen összeesküvés-elméletet is szőnek köré, hiszen a világranglistán jelenleg első Novak Djokovic, aki 370 ponttal előzi jelenleg Rafa Nadalt, tavaly a harmadik körben búcsúzott Phillip Kohlschreiber ellen, így csak 45 pontot kapott. Míg Nadal elődöntős volt, amiért 360 pont járt neki.

Így, ha levonják a pontokat, akkor a két játékos között tovább nő a különbség. Nem is beszélve Dominic Thiemről, aki tavaly Roger Feder ellen nyert és ezért 1000 pontot kapott. Ha valóban elveszítik a pontokat, akkor Thiem 6045 egységen fog állni, de mivel a mögötte álló Federer is elbukik 600 pontot, így nagyjából maradnak helyükön.

Olyan vélemény is volt, hogy bár túl van harsogva egy kicsit a vírus, jobb óvatosnak lenni, mert jobb egy embert elveszíteni egy évre a versenyből, mint akár örökre. Az biztos, hogy más sportágakban is az a tendencia, hogy a versenyek nagy részét vagy lefújják, vagy zárt kapuk mögött rendezik. Így aztán véleményes, hogy mi lesz a következő tornákkal, de akár a nyári olimpiai játékokkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Top