You are here
Home > ATP >

A nap, amikor tönkreverték Federert

Pontosan 12 évvel ezelőtt történt. Indian Wellsben, már az elődöntőknél jártunk. Az egyik ágon Mardy Fish és az akkori világelső, Roger Federer, a másikon Novak Djokovic és Rafael Nadal állt. Mindkét meccs nagyon sima véget ért.

De nem úgy, ahogy arra mindenki számított. Federer a spanyol García Lopez, a francia Mahut, a horvát Ljubicic ellen szettet sem bukva, játékból is csak 14-et veszítve jutott az elődöntőbe, ahol Tommy Haas sérülés miatt nem tudott ellene kiállni.

Mardy Fish, aki abban az időben a világranglistán a 98. helyen állt több értékes skalpot gyűjtött. Florian Mayer ellen kezdte, majd két oroszt, Andreevet és Davydenkót is legyőzte, a negyedik körben pedig nagy csatában nyert Lleyton Hewitt ellen 75 36 76(4)-re. A negyeddöntőben ismét egy maratoni csatában, az argentin David Nalbandian ellen nyert 63 67(5) 76(4)-re.

Így is maradt ereje Federer ellen is, hiszen 63 perc kellett, hogy 63 62-re legyőzze a világ akkor legjobbját. „Ez nyilvánvalóan nem a legjobb napja volt Roger-nak.” – kommentálta a meccs után Fish.

Mindent elkövetett a sikerért, és bejött neki minden. Nem is játszottam különösebben rosszul, de Mardy jól olvasta a játékot, és szépen játszotta meg a labdáimat. Lenyűgözően teniszezett, nem tehettem sokat a támadó játéka ellen sem. A szerváim sem voltak különösebben jók. A második szervái is kiválóan jöttek, sokat ma nem tudtam tenni a játéka ellen.

– ezeket már Federer mondta a meccs után.

Fish aztán Djokovic ellen is kiválóan játszott, három szettre kényszerítette a Nadalt ugyancsak 63 62-re verő szerbet. Nole ezzel az első sikerét érte el Indian Wellsben, Federer pedig 2004, 2005 és 2006 után (amikor első tudott lenni) második idényben sem tudott a döntőbe jutni, 2007-ben rögtön az első körben, Guillermo Canastól kapott ki.

Vélemény, hozzászólás?

Top