You are here
Home > ATP >

Az első teniszező, aki elkapta a koronavírust

A koronavírus nem csak a játékot vette el a teniszezőktől és szurkolóktól. Most már hivatalosan is van olyan játékos, aki megfertőződött. Legalábbis, akiről tudunk. A brazil Thiago Seyboth Wild a twitter oldalán közölte a rossz hírt.

Az elmúlt két hétben számos sportcsapatnál ütötte fel a fejét a vírust, sok sportolóról, sportvezetőről derült ki, hogy elkapta a kórt. Sajnos már áldozatról is lehet tudni, a Real Madrid volt elnöke, Lorenzo Sanz hunyt el a koronavírus áldozataként. De olyanról is tudunk, aki már kigyógyult belőle, mint például az Arsenal futballcsapatának edzője, Mikel Arteta. Most a teniszben is felütötte a fejét.

A világranglistán 114. helyen álló Seybolth Wild hivatalosan az első teniszező, akiről tudjuk, hogy megfertőződött.

Hé srácok. Csak azt akarom tudatni, hogy megfertőződtem a Covid-19-cel, de már az elmúlt héten karanténba vonultam. Vigyázok magamra, követem az orvosaim utasítását.

– mondta Seyboth Wild

A 20 éves brazil játékos nevét akkor ismerte meg a világ, amikor szabadkártyásként megnyerte a Chile Dove Men+Care Opent, amivel rögtön közel 70 helyet ugrott a világranglistán. Seyboth Wild az argentin Facundo Bagnis ellen 61 36 61-re, a szintén argentin Juan Ignacio Londero ellen 76(7) 64-re nyert, a chilei Cristian Garin ellen 76(1)-re vezetett, amikor ellenfele feladta, majd legyőzte az argentin Renzo Livót 61 63-ra, a döntőben pedig a norvég Kasper Ruud ellen nyert 75 46 63-ra.

Ez emlékeztető mindannyiunk számára, hogy otthon kell maradni, vigyázzon mindenki a szerettére, és segítsen társainak, hogy ne terjesszék a betegséget. Maradjon mindenki otthon, és maradjon mindenki biztonságban.

– tette még hozzá a játékos

Seyboth Wild utoljára március 6-án, Adelaide-ben játszott a Davis-kupában, az ausztrálok ellen, ahol John Millmantól szenvedett vereséget.

Vélemény, hozzászólás?

Top