You are here
Home > Grand Slam >

A német teniszfőnök állítja, nem lesz idén Wimbledon

Napokon belül eldőlni látszik, hogy idén megrendezik-e a Wimbledonban, az eredeti tervek szerint június 29. és július 12. között tervezett a Grand Slam-tornát. Német Tenisz Szövetség elnöke, Dirk Hordoff szerint ez elképzelhetetlen, mint ahogy az is, hogy ősszel játszanak az All England Clubban.

Az biztos, hogy június 7-ig nem lesz semmiféle tenisztorna a világon, sem az ATP, sem a WTA, sem pedig az ITF rendezésében, a koronavírus járvány miatt. A tervek szerint Stuttgartban, és s-Hewrtogenboschban indulna újra az élet, egyben a füvespályás szezon is.

Az All England Law TennisClub a múlt héten megerősítette, hogy az elkövetkezendő hét napban tárgyalja meg a lehetőségeket, és megvitatják a rendezés lehetőségét is. Hordoff azonban állítja, a döntés már megszületett.

A wimbledoni szervezők kijelentették, hogy szerdán egy testületi ülésen végső döntést hoznak majd. Az ATP és a WTA testületében is részt veszek. A szükséges döntéseket már meghozták ott, és Wimbledonban szerdán fognak dönteni a torna törléséről. Nincs kétségem. Erre a jelenlegi helyzetben szükség is van. Teljesen irreális elképzelni, hogy az utazási korlátozások mellett jelenleg egy ilyen versenyt megrendezzenek, amelyre a világ minden tájáról érkeznének százezrek. Ez elképzelhetetlen.

– mondta Hordoff.

Hordoff még hozzátette, arra sincs lehetőség, hogy a verseny más időpontban rendezzék. A gyephelyzet miatt arra nincs lehetőség, hogy szeptemberben, vagy októberben legyen ilyen torna.

Az pedig, hogy a Roland Garrost szeptemberben lehessen megrendezni, még mindig kérdéses. Azzal, ha Wimbledont törölnék, talán a párizsi verseny megmenekülne. De arról, hogy a járvány meddig tart, egyelőre megnyugatót hírek nem érkeztek.

Vélemény, hozzászólás?

Top