You are here
Home > ATP >

Alakul első virtuális teniszbajnokság mezőnye

Április 27. és 30. között rendezik a Virtual Madrid Opent, amelyhez újabb négy játékos csatlakozott. Rafael Nadal, John Isner, Kiki Bertens és Fiona Ferro is részt vesz ezen a nem mindennapi eseményen, amelyen a játékosok között 150 ezer eurót osztanak szét. A nyereményből azoknak ajátékosoknak adományoznak majd, akiknek pénzügyi problémáik vannak. Továbbá 50 ezer euró jut majd a koronavírus elleni védekezésre is.

Korábban Andy Murray, Lucas Pouille, Angelique Kerber és Carla Suarez Navarro csatlakozott már. Még 12 játékost várnak az ATP és WTA részéről a sorsoláshoz az első virtuális teniszbajnokságon.

„Úgy gondolom, hogy ez a virtuális projekt nagyszerű és szórakoztató kezdeményezés. Hiányozni fog, hogy nem tudunk majd játszani Madridban, ebben az évben, mert nagyon szeretem ezt a versenyt. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy az otthoni kampányt erősítsem, és a virtuális játékban is jó legyek – mondta Bertens.

Nagyon izgatott vagyok. Bár nem vagyok nagymenő ebben, de gyakorolni fogok. Tetszik ez a kreatív megoldás, főleg az, hogy segítsük a koronavírus elleni kampányt. – tette hozzá Isner.

A verseny igazgatója Feliciano López, aki szintén nagy várakozással tekint a torna elé. Andrea Gaudenzi, az ATP elnöke még hozzátette, hogy ez egy különleges küldetés, hiszen ez lesz az első ilyen jellegű ATP Tour

Ez mindenki számára hasznos, szervezőknek, játékosoknak és szurkolóknak is. Különösen örülünk annak, hogy a kezdeményezésből összegyűlő pénzt más játékosok támogatására fordíthatjuk, ami kritikusan alakult a jelen helyzet miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Top