You are here
Home > ATP >

Mindenkinek van egy bolondos babonája

Minden sportágnak, így a tenisznek is megvannak a saját babonái. Különösen a játékosoknak. Sokszor, a tv-n keresztül is átjön, ahogy a játékosok különböző módszerekkel igyekeznek spanolni magukat. De mindenki más, és másképp. Most a Tennis.tv-nek beszéltek erről a legismertebb férni teniszezők.

John Isner: “Van egy szokásom, amit mindig csinálom, mégpedig az, hogy szerva előtt előtt a labdát a lábaim között átdobom. Ez nem egy tudatos mozgás, igyekszek vele felgyorsítani a tempót. Különösen az adogatásra vonatkozóan.”

Hasonlót mondott Denis Shapovalov is: „Sokan csinálják a láb közötti pattogtatást, én is mindig ezt csinálom. Nyugodt állapotot ad nekem, mind a testemnek, mind az elmémnek.”

Novak Djokovic: Van néhány babonám a meccs előtt. Szeretem egyedül az időt tölteni, szeretek meditálni, légzési technikákat gyakorolni, olyan gyakorlatokat, amelyek segítenek a meccs előtti összpontosításban és elemzésben, ugyanakkor a saját játékomnak is jót tesz.”

Stefanos Tsitsipas: „Minden meccs előtt mindig ugyanazt a gélt, sampont és kondicionálót használom.”

David Goffin, Grigor Dimitrov és Fabio Fognini: „Ha az öltözőben minden rendben, és lehetséges, mindig ugyanazt a zuhanyt használom. Ha van valaki a zuhany alatt, nos, megvárom. “

Roberto Bautista Agut: „Ugyanazon zuhany alatt tusolok, és ugyanolyan típusú nadrágot viselek. Megvan a saját szertartásom, de egyik sem olyan, amit babonaként űznék. “

Nick Kyrgios: „Nem nagyon van babonám, talán csak az, hogy a teniszcipőmmel a kezemben megyek a pályára, és ott váltom. Aztán amikor a meccsnek vége, visszaváltom ismét.”

Alexander Zverev: „Mindig megpuszilom a két kutyámat, ha tehetem. Az utolsó két dolog, amit megpuszilok, mielőtt meccsre mennék, ezek. Aztán irány a pálya. “

Jannik Sinner: „Amikor szerválok, mindig ötször pattintom le a labdát. Ha második szerva van, akkor négyszer.”

Daniil Medvegyev: „Mindig szeretek edzeni a meccs előtt, legalább 30 perci. Jobban érzem magam ettől a pályán, és magabiztosságot ad.”

Stan Wawrinka: „Vannak rendszereim, szeretek zenét hallgatni, beszélni egy kicsit az edzőmmel. De olyan különleges babonám nincs, ezek csak rutinok.”

Andrey Rublev: „Minden verseny különbözik. Például a Kreml Kupa alatt mindig ugyanabba az étterembe megyek, és egész héten mindig ugyanazt az ételt rendelem. A dohai versenyen mindig ugyanannál az asztalnál ülök. Az év elején, Adelaide-ben nem sikerült időben befejezni a vacsorát, így a szálloda előcsarnokába kellett mennünk, hogy teázni tudjunk. Minden héten, minden versenyen különböző dolgok van.”

Karen Khachanov: „Megpróbálnám elmondani a teljes igazságot, de nem akarok őszinte lenni. Inkább őrzöm ezeket a titkokat.”

Vélemény, hozzászólás?

Top