You are here
Home > Davis Kupa >

Élő meccs nincs, de emlékezetes klasszikusokat nézhetünk meg újra

Nem az első ilyen kezdeményes ez. Több sportági szövetség próbálja a szurkolók éhségét enyhíteni azzal, hogy ingyenessé teszi a videós felületét, vagy éppen archívumot nyit meg a szurkolóknak, aki versenysport nélkül maradtak a koronavírus járvány miatt. Most a Nemzetközi Teniszszövetség nyitotta meg videóarchívumát, hogy lehetőséget adjon a rajongóknak, hogy újra éljék a BNP Paribas által támogatott a Davis-kupa és a Fed-kupa elmúlt 25 évének győztes pillanatait.

A tenisz rajongók, akik a COVID-19 kitörése, és a sportág július 13-ig történő halasztása miatt az élő mérkőzéseket nem tudják nézni, most újra átélhetnek néhány klasszikus pillanatot a Davis-kupa és a Fed-kupa közelmúltjából.

Az ITF 2014-ben hozott stratégiai terve alapján 2019-re készült el azzal kulcsprojekttel, amelynek célja egy 15 ezres videóarchívum létrehozása volt, amely egészen 1940-ig nyúlik vissza. Felöleli a fenti időszak legfontosabb történéseit, amely a két kupában történt az elmúlt nyolcvan évben.

Az elkövetkező 10 hétben az ITF YouTube csatornája ilyen meccseket mutat be. A sorozat április 16-án, csütörtökön kezdődik a spanyolok 1998-as, ötödik Fed Cup-diadalával, amikor Conchita Martinez és Arantxa Sanchez Vicario egy izgalmas döntőt vívott a svájci Martina Hingis ellen. Illetve a Hingis, Patty Schnyder a párossal szemben.

A további klasszikus pillanatok között szerepel Roger Federer híres győzelme Richard Gasquet ellen, ahogy 2014-ben Svájc megszerezte az első Davis-kupa bajnoki címét. Aztán Petra Kvitova felejthetetlen összecsapása Angelique Kerberrel a Fed Cup döntőjén ugyanazon évben. Ausztrália utolsó Davis-kupa sikere 2003-ban, amikor Mark Philippoussis sérülten legyőzte Juan Carlos Ferrero-t. Persze szerepel majd Szerbia, ma már legendás kopasz ünnepe, miután 2010-ben először nyerték meg a Davis-kupát.

Tehát, aki teheti, üljön le az ITF YouTube-csatornája elé, és csütörtök 12 órától kövesse az eseményeket, amelyek a tervek szerint a következőképp fognak alakulni (mindig déli kezdéssel, de a videó később is visszanézhető lesz

A műsorterv

  • Április 16., csütörtök – 1998-as Fed-kupa-döntő

Conchita Martinez és Arantxa Sanchez Vicario (spanyol) kontra Martina Hingis & Patty Schnyder (svájci).

  • Április 23., csütörtök – Davis-kupa-döntő

Mark Philippoussis (AUS)-Juan Carlos Ferrero (ESP)

  • Április 30., csütörtök – Fed-kupa-döntő

Anastasia Myskina & Vera Zvonareva (RUS)-Marion Bartoli & Emilie Loit (FRA)

  • Május 7., csütörtök – 2010. évi Davis-kupa-döntő

Viktor Troicki (SRB)-Michael Llodra (FRA)

  • Május 14., csütörtök – 2009-es Fed-kupa-döntő

Flavia Pennetta (ITA)-Melanie Oudin (USA)

  • Május 21., csütörtök – 2011. évi Davis-kupa-döntő

Rafael Nadal (ESP)-Juan Martin Del Potro (ARG)

  • Május 28., csütörtök – 2014-es Fed-kupa-döntő

Petra Kvitova (CZE)-Angelique Kerber (GER)

  • Június 4., csütörtök – Davis-kupa-döntő

Roger Federer (SUI)-Richard Gasquet (FRA)

  • Június 11., csütörtök – Fed-kupa-döntő:

Karolina Pliskova & Barbora Strycova (CZE)-Anastasia Pavlyuchenkova & Elena Vesnina (RUS)

  • Június 18., csütörtök – Davis-kupa-döntő

Andy Murray (GBR)-David Goffin (BEL)

Vélemény, hozzászólás?

Top