You are here
Home > ATP >

Nadal szkeptikus, már a zárt kapus meccseknek is örülne

Bár vannak biztató jelek, sőt, néhány ország rövidesen már lazítani fog a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedései. Mégis úgy tűnik, hogy a sport lesz vélhetően az utolsó, amelyet teljesen szabadjára engednek. Ráadásul a tenisz még egy speciális, globális helyzetben is van. Erre emlékeztetett Rafael Nadal, egy vele készült rádiós interjúban. Djokovic is hasonló nézeteket vall.

A jelen állás szerint július 13-ig minden versenyt elhalasztott az ATP, a WTA és az ITF is. A világ legjobbjai pedig arra számítanak, hogy ez a dátum még jobban ki fog majd tolódni, hiszen a tenisz egy globális sport, ami rengeteg logisztikával jár. A globális jelleg miatt Nadal szerint is nehezen elképzelhető, hogy könnyen fognak lazítani a szigorú határőrizetek, és egy-egy országra jellemző szigorú társadalmi intézkedéseken.

Inkább zárt kapuk, csak már lennének meccsek

A világ jelenleg első számú teniszezője, Novak Djokovic is osztja spanyol kollégája vélekedését. „A tenisz globális sport – mondta szerdán Nadal az Onda Cero spanyol rádióállomásnak – roszágról országra járunk. Sok embernek kell mozognia. Nekem egyelőre nem tűnik túl optimistának, hogy mihamarabb bármelyik nagy versenyen részt vegyünk.

Míg a labdarúgásban, a televíziós jogdíjak miatt, könnyebben elképzelhető egy zárt kapus meccs, addig a tenisz más problémák előtt áll. Ez a sportág sokkal jobban támaszkodik a szurkolók jelenlétére, a belépőkre, az ajándéktárgyak vásárlására. Így sokkal bonyolultabb zárt kapuk mögött tornákat rendezni.

Djokovic is elismerte, ez egy nem könnyű döntés, de készen áll, hogy akár ilyen körülmények között is rendezzenek tornákat. Nadal még hozzátette, örülne ha legalább játszani lehetni, akár ilyen feltételek mellett is, de egy nagyon nehéz döntés lenne.

Ugyanennek a rádióállomásnak nyilatkozott Toni Nadal is. Elmondta, hogy még februárban, amikor Rafa Dél-Afrikában játszott Federerrel jótékonysági meccset, Bill Gates felhívta a játékost. Gates állítólag figyelmeztette Nadalt, hogy Kínában romlani fog a helyzet, és még súlyosabb dolgok fognak következni. Nadal a beszélgetés tényét elismerte, de részleteket nem árult el róla.

Zverev szerint könnyű az öregeknek

Alexander Zverev is már nagyon szeretne játszani, de a fiatal német más oldalról közelítette meg a problémát. Zverev szerint ez a hosszabb szünet, és kiesés kevésbé fogja megviselni a nagy hármast, Federert, Nadalt és Djokovicsot.

Több tapasztalattal rendelkeznek, és pontosan tudják, mit kell tenniük. A szünet után is frissebbek lesznek. Ezért ez a leállás inkább az idősebb, tapasztaltabb játékosoknak kedvező. Furcsa lenne zárt kapuk mögött játszani, de az ötlet nem ellentétes azzal, amit én is gondolok.

– mondta Zverev.

Vélemény, hozzászólás?

Top