You are here
Home > ATP >

Zárt kapus meccsekkel indul újra a teniszszezon

Németországban már május elején, Dél-Franciaországban pedig május közepén indul egy-egy zártkörű teniszverseny. Ezzel gyakorlatilag a játékosok, és a szervezők megteszik az első lépéseket a koronavírus miatt elhalasztott szezon utáni, július 13-i visszatérésre. A jelen helyzetnek megfelelően a védekezést maximálisan szem előtt tartva, és a nézők kizárásával zajlanak majd ezek a tornák, amelyek leginkább a felkészülést szolgálják majd, ha végre újraindul a szezon, a normális élet.

Május 1-én, Rajna-Pfalz tartományban kerül sor az első ilyen bemutató tornára, amelyet Tennis Point Exhibition Series névre kereszteltek. Nyolc résztvevővel, akik fedett salakon majd 32 meccset vívnak egymással. Ezen a tornán top100-as játékos nem fog indulni, de a 143. helyen álló Yannick Hanfmann és a 239. Dustin Brown biztosan ott lesz. A meccseket a Tennis Channel is közvetíteni fogja, és a hírek szerint fogadni is lehet majd rá.

Nem sokkal e hír előtt jelentette be Serena Williams edzője, Patrick Mouratoglou, hogy a dél-franciaországi akadémiáján, május közepétől hasonló tornára készülnek. Ott nevesebb játékosok, a hírek szerint többek között a belga David Goffin és az ausztrál Alexei Popyrin is indulni fog. A tornát öthetesre tervezik, és ugyanúgy élő közvetítés lesz majd róla.

Mindkét helyszínen betartják a szigorú biztonsági és egészségügyi előírásokat. A pályán egyszerre csak a hárman, a két játékos, és egy vonalbíró tartózkodhat csak. A játékosokon kívül mindenki szájmaszkot visel.

Amúgy már most is van ilyesmi verseny. A floridai Bradentonban zajlik egy bemutató torna. Az olasz Paolo Lorenzi, az amerikai Emmett Ward, a bolgát Adrian Andreev és a szintén amerikai Evan King részvételével. Közülük Lorenzi a legismertebb. A 33. is volt a világranglistán (jelenleg a 121.). Kitzbühelben nyert ATP-tornát, a US Openen negyedik körös is volt.

Akármilyen kis lépésnek is tűnik ez, de talán lassan fel lehet lélegezni, és elindul a sportélet. Nagyon reméljük.

Vélemény, hozzászólás?

Top