You are here
Home > ATP >

Fognini soha többet nem megy Ázsiába

A világranglistán 11. helyen álló olaszt, Fabio Fogninit alaposan megdöbbentette a koronavírus. A világjárvány okozta stressz, az otthoni bezártság, és a feleségével, Flavia Pennettával folytatott sok beszélgetés hozta ki belőle ezt a döntést. Még az sem biztos, hogy mindig így fogja gondolni, de a mostani elhatározása, és mondanivalója erősíti a szavait.

Fognini szerint a kínaiak nagyot hibáztak, a tudatlanságuk (vagy éppen a tudatosságuk) sodorta ilyen veszélybe most a világot. Az olasz játékos élete legjobb formájában teniszezett, amikor le kellett állítani a sorozatot. Tavaly júliusban igaz a 9. helyen is állt, de formája alapján simán visszakerülhetett volna oda. Most sokkal fontosabb dolgok is vannak az életében. A csodás olasz, a már visszavonult Pennetta párja, két tündéri kisgyermek édesapja.

Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy valaha vissza fogok térni Ázsiába. Őszinte leszek. Sajnálom, mert nagy versenyek, sok pontot hozó tornákat rendeztek ott. Már az idei, tokiói olimpiára sem mentem volna el. Nem attól félek, hogy elkapom a vírust, hanem attól, hogy továbbadom. Már nem egyedül vagyok. Férj vagyok, és két gyermek apja.

Fognini elismerte, nem is emlékszik arra, hogy mikor tudott ennyi időt tölteni a családjával. A gyermekei sem látták már jó ideje ennyit.

Nehezek voltak az első napok, de aztán beálltam Flavia mellé. Mindketten feszültek voltun kaz elején a helyzettől, de aztán beálltam a sorba. Csodás érzés. Régen játszottam ennyit a gyermekeimmel.

Fognini még hozzátette. A mostani, kritikus helyzet miatt komolyan elgondolkodott azon, hogy visszavonuljon, és a saját üzleti életével foglalkozzon. Azért, reméljük Fabio még jó néhány meccset mutat nekünk, például olyat, mint tavaly áprilisban, amikor Monte-Carlóban végigverte a mezőnyt. Többek között Nadalt, Zverevet, Simont, Rublevet is.

Vélemény, hozzászólás?

Top