You are here
Home > Ilovetennis >

Pénteken tényleg elkezdődik valami

Március eleje, a Davis-kupa selejtezők óta számtalan, nagyobbnál nagyobb verseny maradt el. Sajnos, a koronavírus sorra szedte az áldozatait. Viszont az elmúlt napokban már, országról-országra a tiltások enyhítéséről lehet olvasni. Nagyon szeretnénk, és reméljük, hogy rövidesen az élet visszatér a régi medrébe. A teniszben is így van ez. Péntektől egészen bizonyosan hús-vér játékosokat fogunk majd a pályán látni. Egyelőre bemutatómeccsek formájában, május 1-től egy Rajna-vidéki kisvárosban, Höhr-Grenzhausenben újraindul a teniszélet.

Korábban is írtunk róla, hogy a teniszvilág újraindítását ebben a francia határtól nem messzi, Koblenztől pár kilométerre fekvő kisvárosban tervezik újraindítani. Olyannyira, hogy a tervezett 32 indulóból már 12 neve is ismert. Még ha annyira nem is ismert nevek, de Dustin Browné mindenféleképpen az.

A korábbi top100-as játékos, a német állampolgárságú, de jamaikai édesanyától származó, korábbi világranglista-64. Teniszező talán arról a legismertebb, hogy 2014-ben Halléban, majd 2015-ben Wimbledonban is le tudta győzni Nadalt. Jelenleg az egyike annak a két játékosnak, aki pályafutása során sosem kapott ki Rafael Nadaltól.

Szóval, Brown is indul ezen a tornán, ahogy sok más német játékos is. Ez lesz a koronavírus miatt félbeszakított szezon utáni első olyan verseny, amelyet majd a szurkolók, a tv-nézők is láthatnak, erről lejjebb írunk még.

A terv

Az 1. Tennis Point Exhibition Series névre keresztelt vállalkozás május 1-én indul. A tervek szerint 32-en indulnak ezen. A résztvevőket pedig négy 8 fős csoportba osszák majd. Az első két napon mindenki két-két meccset játszik, naponta. A meccsek két győztes szettig, és 4 győztes gémig fognak tartani, a tie-break 3 győztes pontig fog zajlani. Az utolsó napon, azaz május 3-án befejezik a csoportokat, majd aztán jönnek a playoff-meccsek. A sorozat második és harmadik dátumát is kitűzték már: május 7-10., illetve május 14-17. áll a tervekben.

Az indulók

Eddig 12 nevet ismerünk, nyilván ebből péntekig 32-nek kell lennie. Nézzük az eddigi biztos indulók névsorát

 • Dustin Brown (a világranglistán 239. helyen áll)
 • Yannick Hanfmann (143.)
 • Jan Choinski (332.)
 • Johannes Härteis (342.)
 • Benjamin Hassan (354.)
 • Jean-Marc Werner (482.)
 • Constantin Schmitz (584.)
 • Florian Broska (A Mississippi Egyetem játékosa, 1517.)
 • Tim Puetz (párosban 62.)
 • Lucas Miedler (293.)
 • Daniel Altmaier (219.)
 • Rameez Junaid (nincs ranglista pontja).

Igen. Ez nem a világ legerősebb mezőnye, és most még azt sem tudni, kikkel fog bővülni péntekig. De legalább élő tenisz, és bárki követheti Magyarországról is. A Tennis Chanell Deutschland egy hét napos, ingyenes szolgáltatást kínál, hogy minél többen láthassák a németországi versenyt. Ehhez semmi más nem kell tenni, mint erre a linkre kattintva regisztrálni majd.

Hát, elkezdődik. Így, vagy úgy, de elkezdődik végre. Vigyázzon mindenki magára!

Vélemény, hozzászólás?

Top