You are here
Home > Ilovetennis >

Dominic Thiem is beáll

Egyre több országban rendeznek meghívásos versenyeket a sportág legjobbjainak.

Már kezd nagyon unalmas lenni (ez a koronavírus miatti leállás) az élet a teniszrajongók számára és persze a játékosok számára is, így egyre több országban rendeznek saját rendezésű tornákat, melyen több TOP100-as játékos is indul.

Amerikában már fut a többek között Udvardy Pannát is felvonultató többhetes sorozat, ahogy a férfiak számára kiírt UTR Pro Match Series is, melyet a 39. helyezett Reilly Opelka nyert, a döntőben Miomir Kecmanovicot legyőzve.

Természetesen ezeken a versenyeken nagyon odafigyelnek az egészségügyi előírásokra, nincsenek nézők, nincs kézfogás, egy székbíró van, viszont se labdaszedők, se vonalbírók, szóval a vírus terjedésének lehetősége a lehető legkisebbre van csökkentve.

“Őszinte leszek, meg voltam lepődve azon, hogy milyen jó formában vagyok.”– mondta a 22 éves amerikai, akiről kevesen tudják, hogy ruhatervezéssel is foglalkozik, kedvenc márkájának, a Mulch Californiának is tervezett a leállás alatt, és Palm Coast-nak (itt lakik) is adományozott 500 ilyen márkájú maszkot.

Ezen kívül Németországban már véget ért egy torna, melyet Yannick Hanfmann (143.) nyert, a Mouratoglou Akadémián is terveznek egyet viszonylag nagy nevekkel, David Goffin, Benoit Paire, Fabio Fognini, Dustin Brown is jelezte részvételét.

Ausztriában a Generali Biztosító természetesen beállt a hazai sorozat mögé, nem is csoda, hogy 150.000 dollárt is feldobtak a versenyre, melybe a világranglista 3. helyén álló Dominic Thiem is beáll.

A május 25-én elrajtoló versenyt körmérkőzésben rendezik két és fél héten keresztül 16 férfi és 8 női játékos részvételével, még a korábbi TOP30-as, már visszavonult, de visszatérését tervezgető Tamira Paszek is ütőt ragad.

Fizikailag eléggé rendben vagyok, meglátjuk, hogy megy majd a meccsen.”- mondta a háromszoros WTA-tornagyőztes.

FÉRFIAK

A csoport: Dominic Thiem, Lucas Miedler, David Pichler, Sandro Kopp

B csoport: Jurij Rodionov, Jürgen Melzer, Lenny Hampel, Marko Andrejic

C csoport: Dennis Novak, Sam Weissborn, Alex Erler, Lukas Neumayer

D csoport: Sebastian Ofner, Phillip Oswald, Max Neuchrist, Moritz Thiem

NŐK

Group A: Barbara Haas, Tamira Paszek, Mira Antonitsch, Irina Dshandshgava

Group B: Julia Grabher, Melanie Klaffner, Sinja Kraus, Elena Karner

A németeknél a szövetség egy héthetes sorozatot tervez június 8-tól, Peter Gojowczyk, Dominik Koepfer, Cedrik-Marcel Stebe és Jan-Lennard Struff is ott lesz.

A briteknél szerdán kezdődhet a teniszélet egy csomó szükséges biztonsági előírással, Jamie Murray pedig már szervezi is a “háziversenyt” Wimbledon egyik hetén és a spanyol szövetség is elkészített egy hazai versenytervet TOP100-asoknak.

Itthon is szerveződik valami, vasárnap a Hosszabbításon bejelentették, hogy Hopman Kupa típusú verseny lesz hamarosan melyen Babos Timi, Fucsovics Marci, Balázs Attila, Stollár Fanny és még sok nemzetközi szinten jegyzett játékos részvételével.

Az mondjuk érdekes, hogy a hír már nem elérhető az oldalon (máshol igen), mindenesetre jó lenne látni valami hasonlót. A cikkben TV közvetítést is ígértek, ez pedig eléggé behatárolja a torna helyszínét, a Grand Slam Parkon, a Nemzeti Edzés Központon és a Római Teniszakadémián kívül mást nem nagyon tudunk elképzelni jelenleg.

A tervezett csoportok ezek voltak:

Sárga csoport:
Nagy Adrienn, Balázs Attila
Gálfi Dalma, Piros Zsombor
Jani Réka, Marozsán Fábián

Kék csoport
Stollár Fanny, Fucsovics Márton
Bondár Anna, Sergiy Stakhovsky
Babos Tímea, Nagy Péter

Vélemény, hozzászólás?

Top