You are here
Home > hazai tenisz >

Hétvégén visszatér a tenisz!

Akár nézőként is érdemes lesz kilátogatni most hétvégén a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klubba, ahol újraindul a hazai szezon.

Kontinensünkön az első között vagyunk a teniszélet visszaállításával, ezt azonban csak lassan, óvatos lépésekkel teszi meg a Magyar Tenisz Szövetség.

A honi teniszsportot irányító szervezettel kapcsolatban jóval szaftosabb téma persze a nemrég napvilágot látott hiány, annak konszolidációja és a közelgő közgyűlés, azt jóval kevesebbszer említik meg azonban, hogy az MTSZ szakmai szempontból milyen jól kezelte a koronavírus járvány miatti problémákat.

Ahogy pár hete a kormány ajánlásainak megfelelően tett lépéseket a teniszélet felfüggesztésére, úgy a visszatéréssel kapcsolatban is a közegészségügyi ajánlásokat, szabályokat figyelembe véve tervez.

A mai napon frissültek a versenyrendezési feltételek is, már nézők is lehetnek a versenyeken bizonyos feltételek mellett, a hazai teniszt igazán szeretők így a szombaton rajtoló Fehérvár Kupán már testközelből nézhetek jó teniszt.

A mezőny ugyanis nem az utóbbi években megszokott férfi és női I. osztályú mezőny, hanem annál jóval erősebb, ami nem is csoda, hiszen mindenki rendesen kiéhezett a versenyzésre március óta.

A 100.000 Ft összdíjazású férfi és női versenyen persze nem is a pénzdíj a lényeg, hanem a versenyzés “öröme” és a visszaszokás a versenykörülményekhez.

Drahota-Szabó Dorka (kép: Magyar Tenisz Szövetség)

A hölgyeknél a nemrég a Budapest Kupán nagyszerű játékkal előrukkoló Drahota-Szabó Dorka a legnagyobb esélyes, de a hazai versenyeken elvétve előforduló Tóth Amarissa is pályára lép, ahogy korosztálybeli legnagyobb riválisa, a Pozsonyban nevelkedő Szabanin Natália is. A 15 éves Danko Vanesa és a 14 éves Molnár Kitti is beleszólhat akár a “nagyok” dolgába és persze ne feledkezzünk meg a rendező klub két játékosáról, a 2. kiemeltként induló Fárbás Rékáról és a 15 éves Udvardy Lucáról sem.

Marozsán Fábián (kép: Magyar Tenisz Szövetség)

A férfiaknál még nagyobb lesz a tolongás, ott ugyanis Piros Zsombor, Marozsán Fábián, Borsos Gábor, Madarász Gergely, Makk Péter, Vörös Máté, Balla Péter, Szendrői László is nevezett, de a junior legjobbak is felsorakoznak, Fajta Péter, Velcz Zsombor, Hornung Iván is nekivág a küzdelmeknek.

Piros Zsombor (kép: Magyar Tenisz Szövetség)

A férfiaknál F1-ben 67, F2-ben 39, a hölgyeknél pedig 34 nevezés érkezett, akik nyílt táblára kerülnek, vagyis nincs selejtező.

Mindenkinek ajánljuk tehát hétvégi programnak, szombaton, vasárnap és hétfőn is pattog majd a labda Fehérváron. (Pécsett is lesz egy Play and Stay verseny egyébként a PVTC tenisz klub lebonyolításában).

Vélemény, hozzászólás?

Top