You are here
Home > Ilovetennis >

30 éves a Tennis Europe Junior Tour, Tsitsipas az egyik példakép

2020-ban ünnepli 30. születésnapját a Tennis Europe Junior Tour. Az európai szövetség 1990-ben alapította a sorozatot, és az első évi 40 versenyről 2019-re már bőven a tízszeresére nőtt, 408 versenyt rendeztek az előző évben.

A világ legrangosabb versenyévé nőtte ki magát, beleértve az egyik legnépszerűbb tornát, a Junior Európa-bajnokságot is.

Ez a sorozat manapság nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a legjobb játékosok eljussanak a felnőtt versenyek kapujába. Ehhez már a kezdeteknél sokat kellett tenni, hogy olyan csillagok indulhattak innen a világhódító útjukra, mint Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Martina Hingis, Simona Halep és Caroline Wozniacki, hogy csak néhányat említsünk.

A szervezet munkája odáig jutott, hogy mostanság a világ 120 országából húszezer regisztrált játékos vesz részt a Tennis Europe Junior Touron. Valamint a csapatversenyek, a fentebb említett Európa-bajnokság, illetve a szezont lezáró Masters is elképesztő népszerűségnek örvend.

Olyan játékosok, mint a jelen egyik fiatal sztárja, a görög Stefanos Tsitsipas is megosztotta élményeit a közösségi oldalakon a legjobb versenyeiről.

A Tennis Europe rövidesen újabb híreket közöl, és reméljük, minél több magyar játékos híreit tudjuk majd megosztani mi is.

Vélemény, hozzászólás?

Top