You are here
Home > WTA >

Serena és Caro a nap hőse

Szenzhen, Brisbane és Auckland áll a női tenisz figyelmének középpontjában, de talán a legnagyobb érdeklődés Új-Zéland felé fordul, hiszen Serena Williams és az Australian Open után visszavonuló Caroline Wozniacki jelenléte is erősíti a torna színvonalát. Az meg különösen, hogy erre a hétre még párosban is összeállt a két kiváló teniszező.

Wozniacki a negyeddöntőben 61 64-re nyert Julia Görges ellen, aki három év után először veszített meccset az ASB Classicon. Tehát két német siker után idén más bajnokot fognak avatni. Erre most már Wozniackinak és Serenának is nagy esélye van, hiszen győzelmükkel ott vannak az elődöntőben, ráadásul el is kerülték egymás.

Wozniacki úgy nyert, hogy adogatást sem veszített ellenfele ellenben háromszor brékelni is tudott. 24 nyerő ütése volt, Görges pedig nem jó napot fogott ki, 26 ki nem kényszerített hibát vétett. A napot Caro elődöntős ellenfele, az amerikai Jessica Pegula sikere nyitotta. Az első szettben 6-0-ra nyert, aztán Alize Cornet 32-es állásnál feladta a meccset. A harmadik kiemelt Amanda Anisimova három szettben nyert a kanadai Bouchard ellen. Amerikai elődöntő lesz, hiszen Serena is sikerrel járt a másik német, Laura Siegemunddal szemben (64 63).

Williams és Wozniacki aztán odaállt a párosban is. Ott már a döntőbe jutás volt a tét. A belga kettős Kirsten Flipkens, és a budapesti torna győztese, Alison Van Uytvanck volt az ellenfél, és Williamsék 2-0-ra nyertek, a 2016-os, wimbledoni sikere óta először döntőzik az amerikai. Akkor Babos Timiék ellen sikerült nyerniük Venusszal.

Brisbane-ben a legérdekesebb meccse a világranglista 9. és 4. helyezettje, azaz Kiki Bertens és Naomi Oszaka között zajlott. A két top10-es negyedszer találkozott, Oszaka másodszor nyert, először háromszettes meccsen. A japán versenyző egészen hihetetlen sorozatot produkál, tavaly szeptember 18-a óta, 14. meccse nem talál legyőzőre. Kiváló sorozatát majd Karolina Pliskova ellen folytathatja az elődöntőbe, ahogy a tavalyi Australian Open elődöntőjében, akkor a japán nyert 2-1-re. A cseh lány Bradyt verte két szettben. A másik ágon a másik cseh, Petra Kvitova jutott az elődöntőbe, az ellenfele az amerika Madison Keys lesz majd.

Shenzhenben már a döntőért játszottak. Ez pedig a kazah Jelena Ribakinának és Jekatyerina Alekszandrovának sikerült jobban. A cseh Kristyna Pliskova és a spanyol Gabriela Muguruza ellen nyertek.

Vélemény, hozzászólás?

Top