You are here
Home > ATP >

Spanyolországot a videó is segítette

Egy sima, és egy izgalmas meccset hozott a Sydney-ben zajló ATP Cup két negyeddöntője. A sima a szerbek sikere volt, Djokovicék 3-0-val intézték el Kanadát. Az izgalmas pedig a spanyol-belga párharc, amelyen David Goffin legyőzte ugyan Rafa Nadalt, a spanyolok ezt a csatát elbukták, de a háborút végül megnyerték.

Párosban Rafa, a 28 éves Pablo Carreno-Busta oldalán, nagyon nagy csatában legyőzte a Gille, Vliegen kettőst. Így spanyolok az ausztrálokkal, a szerbek pedig az oroszokkal elődöntőznek szombaton.

Novak Djokovic, Dusan Lajovic és a Cacic, Troicki kettős is megnyerte a meccsét a kanadai tinik, a 21 éves Auger Aliassime és a 20 éves Shapovalov ellen, párosban szettveszteség nélkül gyűrte le Szerbia Kanadát. Egyedül Nole vesztett szettet, de ezt is kibírták déli szomszédaink.

Míg Lajovic két 50 perces csatában 64 62-re nyert Auger Aliassime ellen, addig Nole majdnem három órát bírkózott Shapovalovval. Az első szett 64-gyel a kanadaié volt, majd Djoko 61-ghyel egyenlített. A döntő szettben 44 után mindketten brékeltek, majd hozták az adogatásukat. A rövidítésben 5-0 is volt a szerbnek, aki végül 7-4-re nyert. Szerbia aztán a párosban 59 perc alatt 63 62-re nyert a Polansky, Shamasdin kettős ellen, egyetlen elveszített adogatójáték nélkül.

A spanyolok Bautusta-Agut könnyed sikerével, 61 64-gyel nyitottak a belga Kimmer Coppejans ellen. Alaposan érezhető volt a 148 helynyi különbség a két játékos között. Aztán jött egy fantasztikus meccs, amelyen Goffin 64 76(3)-ra legyőzte Nadalt. A belga az első szettben kétszer is brékelt. Majd a második legelején is, végül a rövidítést húzta be a meccset. Eddigi 31 egymás elleni meccsükből csak most nyert másodszor a spanyol ellen.

Rafa viszont a vereség ellenére is odaállt a pároshoz, és Pablo Carreno-Busta odalán, drámai csatában húzták be a továbbjutást. Az első szettben a spanyolok és a Sander Gille, Joran Vliegen duó is hozta az adogatását. A rövidítésben aztán Rafáék 1-0 után csak 7-6-nál vezettek megint, de ezzel szettlabdájuk is volt, de labdamenetet már nem tudtak nyerni.

A dráma a második szettben 5-5-nél és semmi 40-nél jött a belgák szempontjából. Bár Vliegen a hálónál lecsapott egy labdát, de a videón megnézve láthatóan hozzáért a hálóhoz, így érvénytelenítették a pontjukat, így bukták az adogatójátékot is. Nadalék egyenlítettek, majd a szuper tie-brékben három meccslabdájuk is volt, végül 10-7-re nyertek. Óriási meccs volt.

Dohában a negyeddöntőket fejezték be a tegnapi rossz idő miatt, sőt az elődöntőket is megrendezték, így aztán akadt olyan, aki kétszer is pályára lépett. Az orosz Rublev 64 63-ra nyert a francia Herbert ellen.

A selejtezős, szintén francia Moutet meglepetésre 64 46 64-re nyert a spanyol Verdasco ellen. Az első kiemelt Stanislas Wawrinka simán intézte el a szlovént Aljaz Bedenét 63 64-re. Aztán Rublec simán legyőzte a Fucsovics Marcit kiverő szerb Kecmanovicot 63 61-re. A végére pedig egy Wawrinka-Moutet meccs maradt.

Vélemény, hozzászólás?

Top