You are here
Home > WTA >

Serena a szülés után újra a régi, három év után nyert tornát

Két helyszínen is WTA-döntőket rendeztek vasárnap, a hajnali-reggeli órákban. Serena Williams jó úton halad a régi formája visszanyerése felé. A 23-szoros Grand Slam-győztes honfitársát, Jessica Pegulát győzte le Aucklandben. Párosban viszont bukott Caroline Wozniacki oldalán. Brisbane-ben pedig a cseh Karolina Pliskova ért célba, Madison Keys-t győzte le három szettben. Összefoglaló.

Gyermekével a karján ünnepelte az utóbbi három évben első, összesen a 73. tornagyőzelmét Serena Williams Aucklandben, az ASB Classic döntője után. A torna előtt a 10. helyen álló amerikai, a 82. helyen tanyázó honfitársát, Jessica Pegulát győzte le 1 óra 36 perc alatt 63 64-re. Serena rögtön egy elveszített szervagémmel kezdett, aztán viszont háromszor brékelt a meccsen, hibátlan adogatás mellett. A második szett végén Pegula három meccslabdát is hárított, de a végén, negyven semmi után már megadta magát.

Jó meccs volt, bár utána nem volt sok időm gondolkodni rajta, mert mentünk a páros döntőre (ezt aztán elbukták Wozniackival az Asia Muhammad, Taylor Towsend kettős ellen, aki első tornasikerüket ünnepelték). Jessica erősen szervált, de aztán sikerült megtalálni ennek az ellenszerét, talán az erős ütéseim volt a legnagyobb fegyver ezen a meccsen.

– mondta a meccs után Serena Williams.

Serena is csatlakozott a jótékonykodókhoz. A tornát nyert 43 ezer dolláros csekkét egyből felajánlotta az ausztrál tűzvész katasztrófa károsultjainak. Illetve a tornán viselt ruháit is elárverezi. Az ebből befolyt összeg is az ausztrálok megsegítésére megy majd. Ez volt a világsztár 98. döntője, és a 2017-es, Australian Open óta az első sikere egyesben.

Karolina Pliskova harmadszor tudott nyerni Brisbane-ben. A döntőben 64 46 75-re, szoros szettekben nyert az amerikai Madison Keys ellen. Az első szettben kiváló adogatójátékot láthattunk, az egyet rontó Keys-nek viszont ez az első szettjébe került. A másodikban is ő hibázott először, de rögtön visszabrékelt, és ezúttal neki jött jól egy újabb brék, amivel egyenlíteni tudott. A harmadik szettben is az amerikai rontott egy adogatójátékot, Pliskova már 6-4-gyel is behúzhatta volna a meccset, de Keys brékelt, hogy aztán egyből el is veszítse az adogatását. A végén a cseh negyven semmi után az első meccslabdáját beütötte.

A cseh játékos már a 16. tornagyőzelmének örülhetett, de pályafutása során először fordult elő, hogy meg tudta védeni a címét. Pliskova 470 WTA-pontot kapott, az első helyért 266 ezer dollár járt. A világranglistán maradt a második helyen, 1607 pontnyira az első Ashleigh Barty mögött. Serena Williams viszont az aucklandi győzelmével egy helyet javított. Brisbane-ben a páros döntő végeredménye: Hsieh, Strycova-Barty, Bertens 36 76(7) 10-8.

Vélemény, hozzászólás?

Top