You are here
Home > ATP >

Először a világ végén

Bár ilyen idő tájt leginkább a profikról szólnak a hírek Ausztráliából, azért nem szabad elmenni a juniorok mellett sem szó nélkül. A junior Ausztrál Open az egyik legsikeresebb Grand Slam magyar szempontból, Kapros Anikó egyéniben és párosban, Piros Zsombor egyéniben, Nagy Adrienn pedig párosban tudott nyerni Melbourne-ben.

Van egy olyan hiedelem, hogy ezen a GS tornán a legkönnyebb a győzelem juniorban, hiszen rettentő messze van és amilyen messze van, ugyanolyan drága is a kiruccanás, így a mezőny nem annyira erős, mint a többi GS tornán és ebben van is némi igazság. Akik ezt vallják, azok azonban hajlamosak elfelejtkezni egy-két dologról.

Először is egy Európából érkező játékosnak nem csak a majd’ egy napos út következményeivel kell számolnia (hatalmas időeltolódás, napokig tarthat az átállás), de azzal is, hogy a hideg európai fedettpályás szezonból belecsöppen a 40 fokos szabadtéri szezonba, ami igen embert próbáló feladat, ráadásul még csúcsteljesítményt is kell nyújtani a pályán.

Szóval óvatosan a jelzőkkel.

Idén két magyar junior játékos vág neki az ausztrál kalandnak, Tóth Amarissa és Fajta Péter, akik közül utóbbi Palágyi Miklóssal vágott neki élete eddigi leghosszabb utazásának.

A Nemzeti Edzés Központban készülő, tavaly a magyar játékosok közül a legtöbb tornagyőzelmet begyűjtő 17 éves játékos nagy tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi színtéren, ilyen hosszú útra azonban még sosem vállalkozott, edzője szerint azonban nagyon jól megbirkózik a kihívással.

Fajta Péter és Palágyi Miklós

Nagyon hosszú és fárasztó úton vagyunk túl, de jól halad az átállás, sikerült pont olyan ritmusban pihenni, ami a legjobban szolgálja a megfelelő alkalmazkodást. Petinek jól megy a játék, egész jól érzi a körülményeket, bár a labda magasabbra pattan, mint itthon, de úgy érzem, ezzel nem lesz gond. Pénteken kezdődik az Ausztrál Open előversenye, egy 1-es kategóriás torna Traralgonban, melyen ketten is lesznek a TOP10-ből és további hatan a TOP20-ból, de Peti ha jó formában van, bárkit képes legyőzni, ezt többször be is bizonyította már.“- nyilatkozta Palágyi Miklós, ki korábban Laslo Djere és Borsos Gábor pályafutását is egyengette.

Vélemény, hozzászólás?

Top