You are here
Home > Magyar csapat >

A szmog lehet a legnagyobb ellenfél, ami elérte Melbourne-t

Szerdán, magyar idő szerint a hajnali órákban a magyar Fed Kupa-válogatott két jeles tagja, Jani Réka-Luca és Bondár Anna is megkezdi a szereplését az Australian Open selejtezőjében. A világranglistán 195. helyen álló Réka ellenfele a 138. amerikai, Allie Kiick, míg Anna (222.) ellenfele 127. helyen álló cseh Barbora Krejcikova lesz.

A hivatalos program alapján Réka magyar idő szerint éjfélkor kezd, első párként a Court 3-on, míg Anna a harmadik fellépő lesz a Court 14-en. A selejtezők egyébként már kedden elkezdődtek.

Annát sikerült elérni telefonon, aki elmondta, hogy szombaton érkeztek Melbourne-be, a sikeresnek mondható canberra-i torna után, ahol Bondárék végül a döntőig jutott, míg Anna egyesben is negyeddöntős volt. Vasárnap, hétfőn és kedden is edzeni tudtak, az utolsó napon már kétszer is, így felkészülten várják a szerdai rajtot. Az ellenfelekről kérdeztük elsőnek a játékosokat

Bár közel 60-100 hely van köztünk, és az ellenfelek között, ezek ezen a szinten nüansznyi különbségek, amelyeket a pályán ki lehet egyenlíteni. Rékával mind a ketten jó formában vagyunk, felkészültünk és várjuk a mérkőzést. A cseh lányt ismerem, jó páros játékos, abban világelső is volt, egyesben viszont keveset láttam játszani. Az elején megpróbálom a saját játékomat játszani, aztán meglátjuk mennyire kell felvenni az ellenfél ritmusát. Bízom a jó eredményben.

mesélte Anna.

Szóba kerültek a körülmények is. Anna elmondta, hogy bár meleg van, de az még annyira nem is lenne zavaró, viszont kedd reggelre Melbourne-t is elérte az a szmog, amelyet az Ausztráliát pusztító bozóttüzek idéztek elő.

Ez már komolyan zavaró, sajnos volt olyan játékos, aki a füsttől rosszul is lett. Sokan kérdezték, hogy ilyen körülmények között miért kell játszani, de a szervezők sokat ezzel nem törődtek. Ez van. A körülmény mind a két játékos számára egyforma lesz, reméljük nem ez fog dönteni.

tette hozzá Anna.

Ami a magyarokat illeti, Réka 2012 után tér vissza a Grand Slamra, akkor az Australian Open selejtezőjében egy kört tudott menni, 2011-ben a US Open főtábláján szerepelt. Annának ez lesz a harmadik nekifutása a GS-kvalinak, 2019-ben Wimbledonban és a US Openen sem sikerült meccset nyerni. Korábban, 2014-ben a Roland Garros junior főtáblájén szerepet.

A 24 éves cseh, Krajcikova a 2014-es US Openen egészen az utolsó körig jutott a selejtezőben, ahogy az AusOpenen is 2016-ban. Két éve volt GS-tornán legutóbb, akkor a Roland Garros főtábláján kapott ki először. Egyesben 14 ITF tornát nyert, párosban viszont már 6 WTA-tornát is, így 2018 októberében párosban vezette is a világranglistát. Shenzhenben indította a szezont, de a selejtezőből nem jutott tovább.

Barbora Krejcikova

Réka ellenfele is 24 éves, 2014-ben szerepelt először Grand Slam-torna selejtezőjében, a Roland Garroson két meccset is megnyert, a 2017-es US Openen főtáblára jutott, a tavalyi, melbourne-i tornán az első meccsét megnyert. Egyesben hét, párosban egy ITF-tornát nyert eddig. Ahogy Krejcikova, Kiick is jobbkezes. Az amerikai lányról annyit még tudni érdemes, hogy 2015 júliusa és 2017 júniusa között, 693 napot hagyott ki térdműtéte miatt, és ez idő alatt ötéves gyerekeknek oktatott teniszt 25 dollárért óránkét. A visszatérése éppen a US Open idejére esett, amikor sikerrel vívta meg a selejtezőket.

Allie Kiick

Bondár Annán és Jani Réka-Lucán kívül Babos Timi és Fucsovics Marci egyéniben és párosban is, Stollár Fanny pedig párosban lép majd pályára az év első Grand Slam tornáján, míg a junioroknál Tóth Amarissza és Fajta Péter szerepel majd. Szurkoljunk mindannyian a magyarok sikeréért.

Vélemény, hozzászólás?

Top