You are here
Home > Magyar csapat >

Jani Rékának nem sikerült, Bondár Anna meccse félbeszakadt

Kedden még teljes napot rendeztek Melbourne-ben, az Australian Open selejtezőiben, szerdára, egyelőre fél napra sikerült csak. Szegény játékosoknak kijut a jóból. Hőség, szmog, most pedig a folyamatosan eső zaklatja az amúgy sem nyugodt kedélyeket. Szerda hajnalban két magyar lányért izgulhattunk

Jani Réka-Luca az első párban lépett pályára, így ő be tudta fejezni a meccsét. Bondár Annának ez már nem sikerült. Réka egy nagyon szoros meccsen 63 75-re kikapott a selejtezőben 28. kiemelt amerikai Allie Kicktől, de szégyenkezésre semmi ok, ahogy ő is mesélte a meccs után.

A első szettben rögtön egy brékkel kezdett Réka, majd 30-ig meg sem állt. A fogadójáték volt az erősebb, de 4-1-re még mi vezettünk. Innen sajnos egyenlíteni tudott az amerikai, majd be is húzta a szettet. A meccs kiegyensúlyozottságát nem csak a statisztikák, de az is jelzi, hogy az utolsó két gém nagyon hosszúra nyúlt.

Szoros meccs volt, már az elejétől kezdve. 4-1 után ha pár pontosabb labda nálam jön, akkor nekem sikerülhetett volna jobban az első játszma, de sajnos nem így lett.

A második szettben is meg voltak a lehetőségek, 3-2-es Réka-vezetésig mindenki hozta az adogatójátékát, aztán viszont csak az amerikai hozta a pontokat. Így végül 1 óra 14 perc alatt 2-0-ra nyerni tudott és jutott a következő körbe. Ami a statokat illeti, Réka egy ászt ütött (Kiicknek nem volt), Az első szervákat 70 százalékkal, a másodikat 29 százalékkal ütötte. A hálónál is jobb volt ellenfelénél. Egyedül a ki nem kényszerített hibákban lett kicsit rosszabb (37-23).

Nehezek voltak a körülmények, de persze ez mindenkinek nehéz volt. Reggel még szmog volt, de aztán tisztult a levegő, aztán 37 fokra szaladt fel a hőmérő higanyszála, az sem jelentett komfortérzetet. De hát a körülményekkel mindenkinek meg kellett küzdeni. Aztán el kezdett esni az eső, így le is állították a meccseket. Itteni idő szerint este hétre ígértek folytatást, de még mindig esik. Nem biztos, hogy Annáék is folytatni tudják.

Bondár Anna a cseh Krejcikova ellen kezdte meg a szereplését, de az első szettben 2-2-es állás után félbe kellett szakítani a meccset. Réka még elmondta, hogy a kiesés után visszatér Európába, és majd Nagyszombaton láthatjuk őt két 25 ezres tornán. Annáék pedig kémlelik az eget, amennyiben lesz folytatás, be fogunk róla számolni.

A nőknél amúgy hat meccset tudtak csak befejezni, de a férfiaknál is csak tízet a mai programból. A férfiaknál az első kiemelt Dennis Novak simán nyert, a kiemeltek közül egyelőre csak a 32. olasz Giannessi esett ki.

Vélemény, hozzászólás?

Top