You are here
Home > WTA >

Bondár Anna is elbúcsúzott az Australian Opentől

A szerdán elhalasztott meccsét csütörtökön – magyar idő szerint – a hajnali órákban befejező játékosunk, Bondár Anna 64 60-ra kikapott a cseh Barbora Krejcikovától, az Australian Open első selejtező fordulójában, így számára is véget ért a torna. Korábban Jani Réka-Luca is búcsúzott a kvalifikációtól.

Az előző napon 22-ig jutottak a felek, amikor az eső közbeszólt. Mivel az időjárás nem javult, így törölték az aznapi programot, amit csütörtökön fejeztek be. Anna kezdte az adogatást, de a cseh lány egyből három bréklabdához jutott, végül a harmadikat megcsinálta, vagyis Anna harcolta ki neki. Viszonylag könnyen jött Krejcikova adogatása is.

Anna aztán egy hosszabb, majd egy sima gémben a saját adogatását hozni tudta. Muszáj lett volna egy fogadóelőny, de sajnos Krejcikova kíméletlen volt, és megnyerte az adogatójátékát.

Aztán a második szettben még kíméletlenebb volt a cseh. Egyből semmire brékelt, majd – bár volt bréklabdánk – a sajátját is hozta. Sajnos Anna adogatójátéka nem lett jobb, még kétszer elment, de nem adta fel, 50 után is keményen harcolt a fogadóelőnyért, négy meccslabdát is megfogott, de Krejcikova végül behúzta a meccset. Az amerikai Lepchenko ellen játszik majd a következő körben.

A magyar lánynak 50 százalékkal jöttek az első, csak 39-cel a második szervák. 16 nyerő ütése mellett 33 ki nem kényszerített hibát regisztrált az Australian Open statisztikai rendszere.

Elkeseredésre semmi ok. Szépen küzdött Anna, folytatás majd Európában.

Vélemény, hozzászólás?

Top