You are here
Home > Fed Kupa >

Megvolt a bejárás

Már kevesebb, mint 90 nap van az idei egyik legnagyobb hazai tenisz eseményig, a Fed-kupa döntőig.

Arról nem érdemes vitatkozni, hogy a Davis-kupa, az ATP verseny vagy a Fed-kupa a fontosabb/nagyobb érdeklődést vonzó esemény, hiszen úgyis ízlések és pofonok, az azonban biztos, hogy a legnagyobb nemzetközi nevek a női csapat világbajnokságon bukkannak majd fel.

A teljes névsor csak az esemény előtt 20 nappal lesz nyilvános, de a február eleji selejtezők névsorából azért lehet majd következtetni.

Magyarország, Franciaország, Ausztrália és Csehország már bent van a budapesti döntőben, a többiek pedig február 7-8. között döntenek arról, hogy kik csatlakoznak hozzájuk.

A névsort még nem lehet tudni akkorra sem, egy nevet azonban már belengettek, Serena Williams, a női tenisz legendája biztosan ott lesz a lettek ellen hazai pályán, így nagyon valószínű, hogy a csapat győzelme setén fővárosunkban is köszönthetjük.

Nem csak a hazánkba érkező nagy nevek, de az ITF szabályzata is szigorú előírásokat adott meg a rendező MTSZ és NSÜ felé, így a munka már a tavalyi év során megkezdődött.

Ennek egyik lépése volt, hogy a héten az ITF szakemberei, köztük Justin Albert, Helen McFetridge, Diego Gomez, Nick Imison és Dominic Anghileri pénzügyi igazgató is Budapesten járt és a háromnapos itt tartózkodásuk során nem csak a hazai szervezőbizottsággal találkoztak, de a Papp László Sportarénát is bejárták.

A bejáráson az Aréna és az edzések helyszínéül szolgáló BOK Csarnok kiszolgáló létesítményeinek megtekintésén kívül a LED falak elhelyezését is pontosították, majd egy kerekasztal beszélgetés során elemezték és foglalták össze a látottakat.

Vélemény, hozzászólás?

Top