You are here
Home > ATP >

Fucsovics felőrölte az olasz tinit, Babos kiesett

Félig sikeres napot tudhatunk egyelőre magunkmögött Fucsovics Marci újabb bravúros győzelmével a legjobb 32 között van, szettveszteség nélkül verte az olaszok nagy tehetségét, Jannik Sinnert. Babos Timinek sajnos nem sikerült az egyese, a legjobb női teniszezőnk 2-0-ra kapott ki a lengyel Iga Swiatektől.

Marci bravúrosan kezdett, miután kiverte a 13. kiemelt Denis Shapovalovot. Az olaszok ifjú tehetsége következett, és megint nem volt kegyelem, ezúttal szettet sem vesztett a magyar játékos. Az első játszmát az olasz kezdte, és még semmire hozta az adogatását, de a következőt már elvesztette, Marci a második bréklabdáját beütötte, később aztán visszabrékelt Skinner, de éppen csak a következő gémig volt egyenlő, megint egy fogadó előny nálunk, és ezt már sikerült végigvinni. 54 után két szettlabda is volt.

A második játszma is idegesen kezdődött, előbb Marci került brékelőnybe, majd egy semmire fogadott szervagémmel Sinner visszajött. 33-nál sikerült újra elvenni az olasz adogatását. majd 53-as vezetésnél az ellenfél kétszer is szettlabdát hárított, de 54 után már nem tudott, Marci semmire hozta a szervagémet.

A harmadik szettben Sinner került előbb brékelőnybe, de Marci azonnal vissza is vette. Ez érezhetően elvett az olasz kedvét, aki után még kétszer bukta az adogatását, a szettben a harmadikat, amellyel a meccset is elveszített. A 64 64 63-as végeredmény úgy alakult ki, hogy Marci semmire nyerte a fogadójátékot.

Marci szinte minden statisztikai mutatóban felülmúlta Sinnert. Kevesebb ki nem kényszerített hibája, és több nyerő ütése volt. A következő fordulóban a Grigor Dimitrov-Tommy Paul meccs győztesével folytatja.

Sajnos, Babos Timinek már nem alakult ilyen jól a nap. Viszonylag simán, 63 62-re kapott ki a lengyel Iga Swiatektől. Az első játszma elvesztéséhez elég volt, hogy Timi rötön az első adogatását elbukja. Aztán végig nagyon könnyen hozta mindkét játékos, Swiatek arra figyelt, hogy a sajátja legyen nagyon sima. A végén Timi két szettlabdát még megfogott, de a lengyel tehetség kiszerválta a játszmát.

A második még ennél is rosszabbul kezdődött. Timi rögtön az első két szervagémét elveszítette. 40 után pedig nem tudott felállni, nem tudott visszabrékelni. Alig 35 perc alatt elment a második játszma, így a meccs is. Babos Timinek így páros marad, a tavalyi döntős magyar, francia egység másik tagja, Kiki Mladenovic is elbukta ez első meccsét, így mindkét játékosnak csak a párosra kell innentől koncentrálni.

Az Australian Openről ma még egy összefoglalóval jelentkezünk.

Vélemény, hozzászólás?

Top