You are here
Home > ATP >

A menők nem hibáztak, de azért Nadal nagyot küzdött

Szinte hibátlanul menetelnek a kiemeltek az Australian Openen eddig. Csütörtökön Rafael Nadal volt soron, no meg a fiatalok, és a magyarok. Sajnos utóbbiból semmit sem sikerült megnézni, mint arról korábban már írtunk. A fiatalok jól teljesítettek, és végül a világelső is továbblépett. 3-0-ra nyert Nadal, de azért sokkal árnyaltabb volt az a szettveszteség nélküli siker. Australian Open, 4. nap. Összefoglaló.

Mielőtt pályáról pályára végignézzük, mi is történt, fontos megjegyezni, hogy a csütörtök este igencsak hosszúra nyúlt Melbourne-ben, három meccs is az ötödik, azaz a döntő szettbe torkollott. Ugyanakkor már délelőtt átírta a napot az eső, aminek azért mostanában nem kevesen örülnék Ausztráliában. A játékosok nem annyira, két magyar meccs is elmaradt. Fucsovics Marci pedig inkább feladta, jobb a harmadik fordulós meccsre koncentrálni.

Szóval, Rafa 3-0-ra nyert, de nem volt ez egy sima meccs. Delbinos, aki végül 63 76(4) 61-re kikapott hatalmasat küzdött. Ilyen játékkal sok játékost le tudott volna győzni az Australian Openen, de Nadalt nem. Elég legyen csak annyit megemlíteni a meccsről, hogy az első szett két órán át tartott, harmadik csak 32 percet.

„Ez volt az első alkalom, hogy ilyen későn kezdtem játszani. Hűvösebb volt, lassabban is játszottam. Kemény meccs volt. Rettenetesen sok lehetőséget szúrtam el a bréklabdákkal, de végül is megtaláltam az utat a győzelemhez. A harmadik szettben sikerült megtalálni a legjobb játékomat. Nyugodtan, de agresszíven tudtam játsztani.”

– mondta Nadal a meccs után.

A Rod Laveren amúgy az összes kiemelt továbbment. Sorrendben nyert Pliskova, Zverev, Halep, majd a végén Nadal is. A felsoroltak közül senki sem veszített szettet, bár Zverev is alaposa megküzdött (76(5) 64 75) a fehérorosz Gerasimov ellen.

A Margaret Courton öt kiemelt játszott egymás után. A délelőtti programban Bencic, Medvedev és Kerber sem rontott, ők is szettveszteség nélkül abszolválták a második fordulót. Stan Wawrinka kicsit megszenvedett Seppivel, de végül 3 óra 38 perc alatt ő is továbbment.

A Mlebourne Arena legérdekesebb meccse Dominic Thiem és Nick Kyrgos meccse volt. Az osztrák szetthátrányba került a szabadkártyás ausztrál Bolt ellen, de aztán 61 62-vel simán nyerte a meccsét, de ez a sima győzelem 3 óra 22 percig tartott.

Kyrgios megint hozta a formáját. Amúgy, lehet nem szeretni ezt a bolondos ausztrál görögöt, de csodálatos játékos, és nagy figura is. Gilles Simon ellen simán három szettre hozhatta volna a meccsét, de aztán elszórakozott egy játszmát, de így is nyerni tudott. Két óriási mozdulata volt a meccsen, vagyis több is, de a kettő legjobb nem a játékához köthető. Az egyik, amikor Nadalt figurázta ki, mert éppen kicsúszott a szervaidőből.

Ez pedig nem Kyrgios volt, hanem a kifigurázott Nadal, aki a legcukibb volt a játéknapon.

Nagy győzelmet aratott Taylor Fritz, aki 0-2-ről fordított, ráadásul két rövidítéses meccsen a dél-afrikai Kevin Anderson ellen. Az orosz Khachanov a döntő szettben nyerte meg a meccxsét, ahogy a meccs közben derékfájdalmat érző Goffin is. Khazachov nagyot meccselt Ymer ellen, az ötödik játszma rövidítéssel ért véget, Ymer 8-6-ra vezetett már, de nem tudott meccslabdáig jutni, sőt onnantól négy labdát veszített, és elment a továbbjutás. Nagyszerű nap volt ez is.

Taylor Fritz az utolsó pont után

Vélemény, hozzászólás?

Top