You are here
Home > Davis Kupa >

Ötven nap múlva DK-selejtező, Szintai Dáviddal beszélgettünk

Pontosan 50 nap múlva, március 6-7-én játszunk Belgiummal, a Davis Kupa-selejtezőben, amelynek tétje a madridi, 18-as döntőbe kerülés. Nem lesz egyszerű feladat, de a magyar válogatott az elmúlt években csodákra is képes volt. Ilyen volt az ukránok elleni selejtező is, amellyel kiharcoltuk a belgák elleni meccs lehetőségét, illetve korábban, ma a világ top20-as játékosai közé tartozó oroszok legyőzése, és azért a tavalyi, németek ellen elbukott találkozó is, amelyen bár ránézésre simán kikaptunk, azért komoly meccseket játszottunk a döntőben, 5. helyen végző német válogatott ellen.

Azon a találkozón lépett pályára pályafutása során először Szintai Dávid, a 23 éves tehetséges játékosunk, akinek a pályafutását sokszor a sérülések akadályozták. Szintai, az idei Australian Open főtábláján is bemutatkozó Philipp Kohlschreiber ellen játszott nagyon kemény, és szoros meccset. Mint az akkor meccsről tudósító, jól emlékszem, hogy a rutinos német nagyon dicsérte a magyar játékost, aki végül 76 36 5-10-re kapott ki a jóval többet versenyző, és komoly eredményeket elérő némettől.

Szintai Dávidot telefonon sikerült elérni, és először is arról kérdeztük, hogy szolgál az egészsége az utóbbi időben nagyon sokszor Achillesz-sérüléssel bajlódó játékosnak.

Köszönöm. Jól vagyok. Teljes értékű munkát tudok végezni. Az utóbbi időben csapatbajnoki meccsekkel készülök Németországban. Ez kiváló felkészülést ad, hiszen jó játékosok ellen tudok játszani, amolyan családias hangulatban tudok felkészülni.

A németek ellen pályára léptél. Az ukránok ellen is kerettag voltál. Mit gondolsz, Belgium ellen is be fog hívni a kapitány?

Nagyon élveztem, hogy a németek ellen a pályára léptem, és az ukránok elleni meccsre is nagy örömmel mentem, bár ott nem léptem pályára. Ezeken a meccseken sok volt hiányzó, gondolom ezért is kerültem be. Ha a kapitány hív, nagy örömmel fogok menni újra, bár azt gondolom, ha mindenki egészséges lesz, inkább a jobb játékosokra esik a választás.

Mi szerepel a felkészülési programodban, hogyan készülsz 2020-ra? A sérülések már a múlté?

Igen. Szerencsére a sérülésekkel most nem kell foglalkoznom, így teljes erővel tudok dolgozni. Elsősorban a német csapatbajnokságban veszek részt, ami anyagilag is megéri. Nem mindenkinek adatik meg, hogy versenyről versenyre tud járni, így aztán amit lehet – úgy szakmailag, mint anyagilag – ezeken a csapatbajnokikon tudom előteremteni. Természetesen fontos számomra a világranglista is. Indulok majd a közeli országokban versenyeken. A legfontosabb cél most, hogy M15-ösökön főtáblás helyeim legyenek, amikkel tudom a pontokat szerezni, és egyre feljebb jutni. Az a terv, hogy mielőbb a 800. hely környékére érjek. Olaszországban is lesznek csapatbajnoki meccseim még.

Szintai Dávid jelenleg az 1556. helyen áll a világranglistán, de ehhez hozzá kell tenni, hogy az utóbbi években nagyon sokszor volt sérült. 2019-ben is csak 11 versenyen tudott részt venni, és összesen 10 meccset tudott játszani.

A tavaly februári, Frankfurtban mutatott, érett játékát nézve viszont ennél sokkal, de sokkal többre érdemes. Nagyon várjuk a visszatérését, és a menetélést. Felfelé a világranglistán.

Vélemény, hozzászólás?

Top