You are here
Home > ATP >

Újabb fantasztikus Fucsovics-bravúr, a legjobb 16 között Melbourne-ben

A szervezők, jó érzékkel az 1573 Arenaba tették péntek hajnalban a magyarokat. Hajnali egykor Babos Timi és Kiki Mladenovic kezdett, utána Fucsovics Marci folytatta, míg vigyázó tekintetünket a 13-as pályára is tettük. Ott Stollár Fanny ügyeskedett az ukrán Yamstremskával a továbbjutásért. De a nap meccse Fucsovics Marcié volt Tommy Paul ellen. Timiék továbbmentek (75 63), Fannyék kiestek (46 26). Marci pedig újra történelmet írt, 2018 után ismét eljutott az Australian Openen a nyolcaddöntőbe (61 61 64). Két éve Roger Federer jött, ahogy nagy valószínűséggel most is, ha a svájci legyőzi az ausztrál John Millmant.

A korábbi, Roland Garros juniorbajnok amerikai nagyon idegesen kezdett, de ez csak jó volt nekünk. Lehetne sokat írni az első 22 percről, de annyi bőven elég, hogy Marci 61-re hozta. Már az első adogatását elvette az amerikainak, majd utána még kétszer brékelt, harmadszor az első szett megnyeréséért. Volt egy szenzációs láb közötti returnje, ami annyira meglepte Pault is, hogy a hálóba vágta a labdát.

Marci teljesen sokkolta az amerikait, aki megint elbukta az első adogatását, és mivel a magyar fiú kezdett 20 volt id. Régen lehetett Marcit ennyire magabiztosan játszani, uralta a meccset. Aztán Marci hibáiból Paul elkezdett építkezni, egyre pontosabban, és keményebben ütötte a labdákat, Marcinak két bréklabdát is kellett fogni 31-es vezetése után, de hozta az adogatását. Nagyon szép labdamenetek voltak. A szett végére Paul megint pontatlanabb lett, Marci brékelt, majd kiszerválta a szettet, ezt is 61-re. Na jó, ez 33 percig tartott.

A harmadik szett úgy kezdődött, hogy bréklabdák után Paul hozta az adogatását, aminek nagyon tudott örülni, aztán 22 után mégis bukott egy adogatójátékot, lehajtott fejjel ült a pihenő idő alatt. Innen pedig már csak az adogatójátékot kellett hozni. 53-ig így is történt. A meccsét fogadott, bár a nyugodt erő megmaradt. Fogadóként jutott az első meccslabdához. Paul elsőre még nem adta fel a küzdelmet, hozta az adogatását.

Az amerikai utána sem adta fel, de mielőtt elhitte volna, hogy innen is meg lehet fordítani a meccset, Marci meccslabdához jutott. Az elsőt ki is használta, Paul hosszúra ütötte a labdát. Csodálatos siker, két év után ismét az Australian Open legjobb 16 játékosa közé jutni. Marci a levegőbe csapkodva köszöntötte a maroknyi magyar tábort, amely az egész meccsen odaadóan szurkolt neki.

És akkor nézzük a párosainkat is. Egyszerre kezdődött mindkét magyar lány páros meccse, és egyik sem kezdődött jól. De szedjük szét a két a meccset. A legutóbbi Australian Openen döntőt játszó Babos Timi és Kiki Mladenovic második kiemeltként kezdtek, ellenfelük a szlovén Jakupovic és a román Olaru volt. Babos kezdte az adogatást, de ezt sikerült elég simán elbukni, gyorsan visszabrékeltünk, de Mladenovicnak sem sikerült az adogatás. De aztán bravúrosan alakult az első szett. A legjobb pillanatban, az ellenfél 54-es vezetése után sikerült brékelni, majd hozni az adogatást (Mladenovic szervált), majd ismét elvenni az adogatást, ami egyben az első szettet is jelentette.

A második szettben már világbajnokhoz méltóan játszottak a „mieink”, A másodikban, egy iszonyatos hosszú játék után három bréklabdát szórtunk el, de 21-es vezetés után csak sikerült brékeltni, majd Mladenovic adogatásánál viszont mi hárítottunk három bréklabdát (semmi negyvenről). Két jó adogatójáték után már a meccsért fogadtak Timiék. Jakupovicék szépítettek, Babos adogatott a meccsért, semmi harmincról jöttünk vissza, egymás után négy labdát nyerve. Az első lépés sikerült. Bravó Timi és Kiki!

Fannyék is rögtön brékhátránnyal kezdtek, Yamstremska veszítette el. Utána mindenkinek sikerült megnyerni az adogatójátékát, de ez pont arra volt elég, hogy Fannyék 37 perc alatt 64-re elbukják az első játszmát. Sajnos a második szett sem alakult jól. A Peschke/Schuurs duó 11 után brékelt, majd 31 után újra. Szerencsére Shuurs adogatását sikerült semmire elvenni, de aztán Yamstremska adogatását ismét elvették. Peschke pedig a meccsért adogatott, semmi 40 volt, a meccsben maradhattunk volna, de öt labdamenetet nyert a Peschke, Schuur duó, és végül egy óra nyolc perc alatt 64 62.re verte a Stollár Fanny, Dayana Yamstreamska kettőst, így végül búcsú lett a vége.

Vélemény, hozzászólás?

Top