You are here
Home > Grand Slam >

Negyeddöntős a Babos, Mladenovic páros

A harmadik meccsét is megnyerte a Babos Tímea, Kiki Mladenovic duó az Australian Open női párosversenyén. Ezúttal a szlovák Viktoria Kuzmova és a fehérorosz Aliaksandra Sasnovich kettős ellen sikert nyerni egy óra 39 perc alatt 76(4) 63-ra. A következő ellenfél vagy az amerikai csodagyerek Coco Gauff és Catherina McNally, vagy pedig a japán Aoyama/Shibahara kettős lesz.

Az első játszmában gyakorlatilag rendkívüli dolog nem történt, mindkét páros meggyőző magabiztossággal hozta az adogatójátékát. Egyedül a hatadik gém nyúlt nagyon hosszúra. Ekkor öt bréklabdája is vikt a Kuzmova, Sasnovich kettősnek, de Timiéknek szerencsére minden sikerült hárítani.

Így torkoltunk bele a rövidítésbe, itt is 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, után viszont már csak egy pontot engedélyeztek a mieink a szlovák/fehéroroszduónak, végül 59 perc alatt meglett az első szett.

Babos tökéletes adogatásával indult a második játszma, aztán először a meccsen elment egy szervagém, amit a Kuzmováék bánhattak. Majd sikerült megint két bréklabdát hárítani, amivel már 0/7-re álltunk a meccsen, 30 volt ide. Után két szervát Kuzmováéknak is sikerült hozni, bár bréklabdánk most nekünk volt. Viszont az ellenfél visszabrékelt, Mladenovic adogatását vették el, 43-mal fordultunk a finisbe.

Babos fogadott, és a végén egy szenzációs rövidítéssel ismét elvenni a szlovák/fehérorosz duó adogatását, így Timi már a meccsért adogathatott. Két meccslabdánk is volt, az elsőt Mladenovic csapta le. Egy újabb lépés az újabb Australian Open-döntő felé.

Még egy kiváló magyar hír. Tóth Amarissa és a német Evy Lys kettős megnyerte első meccsét a juniorok lány párosában 61 64-re intézték el a második helyen kiemelt orosz Polina Kudermetova és az amerikai Robin Montgomery duót. A nyolcaddöntőben a szlovén Ziva Falkner és a brit Matilda Mutavdzic duó következik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Top