You are here
Home > ATP >

Elődöntős a Babos, Mladenovic páros

Az Australian Open női párosai mind a négy negyeddöntőjét lejátszották a reggeli órákra. A számunkra a legfontosabb a lehető legjobb eredménnyel ért véget. A második kiemelt, Babos Tímea, Kiki Mladenovic kettős egy óra 21 perc alatt intézte el a Coco Gauff, Christine McNally amerikai kettőst. További remek hír, hogy fió egyesben Fajta Péter is 2-0-ra nyert, párosban már az újabb bravúr nem sikerült, míg lány párosban Tóth Amarissáék hatalmas csatában búcsúztak.

Babosék szinte hibátlanul játszottak. A meccsen nem veszítettek adogatójátékot, és háromszor is brékelni tudtak. Miközben az első és a második szettben is két-két bréklabdát hárítottak.

A másodikban 11 után hozták a fogadóelőnyt, már 54-es vezetésüknél is bréklabdájuk volt, de végül kiszerválták a meccset úgy, hogy Gauffék két meccslabdát is hárítottak.

A mieink egy régi ismerőssel, a hetedik kiemelt, Hao-Ching Chan, Latisha Chan tajvani testvérpárral játszanak majd a döntőbe jutásért. Tavaly Shezhenben Babosék 2-1-re verték őket, 2018-ban, Montrealban pedig játék nélkül jutott tovább a mi párosunk. A másik ágon Hsieh/Strycova-Krejcikova, Siniakova, azaz az első és a negyedik kiemelt meccse jön.

A junioroknál félsikert értek el a mieink. Férfi egyesben Fajta Péter 63 62-re győzte le az olasz Flavio Cobollit. Ezzel a nyolcaddöntőbe jutott, ahol a francia Arthur Cazaux lesz majd az ellenfele. Péter a párosban a román Sebastien Gima oldalán 36 26-ra kikapott a Fery/Gill kettőstől, és kiesett. Ahogy búcsúzott párosban Tóth Amarissa is. Ő a német Ly oldalán kapott ki 62 26 7-10-re a Falkner/Mutavdzic duótól.

A női egyesben véget ért a tunéziai Ons Jabeur álma. Az amerikai Kenintől kapott ki. A másik meccsen Ashleigh Barety kiverte Petra Kvitovát. Roger Federer csak öt szettes csatában tudott felülkerekedni Tenny Sandgrenen, Novak Djokovi és Milos Raonic pedig később játszik. A programról majd későbbi összefoglalónkban számolunk be.

Vélemény, hozzászólás?

Top