You are here
Home > ATP >

Három százalék esélyem volt a győzelemre

Mint az korábban megírtuk, Novak Djokovic jutott elsőként az Australian Open döntőjébe, miután 76(19 64 63-ra legyőzte Roger Federert, aki előbb még kedélyesen integetett a nézőknek, aztán lehajtott fejjel bandukolt ki az öltözőbe.

Bár azt jó előre tudta mindenki, hogy Federer ágyéksérüléssel bajlódik, ami miatt a Tennys Sandgren elleni meccsen sokáig állt is a játék. Mégis vállalta a megmérettetést, de már az elején nem adott magának túl sok esélyt, ahogy a meccs utáni sajtókonferencián elmondta.

Mindig nehéz, ha csak három százalék esélyed van a győzelemre, de ez még mindig jobb, mintha semmi nem lenne. Borzalmas volt átélni az egészet. Szép bevonulás, aztán szép kivonulás, a kettő között meg semmi, mert tudod, hogy mennyi a sanszod.

Federer azt is elismerte, Djokovic jobb játékot mutatott ezen a meccsen ez nem is lehet kérdés. Ugyanakkor felmerült az a kérdés, hogy mennyire volt fitt a meccsre, amire a svájci a következő választ adta.

„Azt hittem, meg tudom csinálni. Nem léptem volna a pályára, ha azt gondoltam volna, hogy semmi esélyem sincs. Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, amit elértem. Örülök annak, hogy maximálisan tudtam versenyezni, különösen a Sandgren és a Millman elleni meccsre gondolok.”

Arra a kérdésre, hogy nyerhet-e még Grand Slamet, azt válaszolta, hogy igen, azt hiszem. De azt is elismerte, hogy kevesebb versenyen fog játszani.

Federer 20 elsőségnél jár, a 19 bajnoki címnél járó Nadal már nem fogja utolérni Melbourne-ben, Djokovic pedig címvédőként döntőzik majd a 17. trófeáért.

Vélemény, hozzászólás?

Top