You are here
Home > Grand Slam >

Babos Timiék háromszoros Grand Slam-bajnokok

Babos Tímea ismét történelmet írt, hiszen női párosban, a francia Kiki Mladenovic oldalán harmadszor nyertek Grand Slamet. Az Australian Open döntőjében 1 óra 14 perc alatt 62 61-re verték a Hsieh Su-wej, Babora Strycova tajvani, cseh kettőst. Timiék sorozatban harmadszor jutottak Melbourne-ben a döntőbe, 2018 után sikerült megint nyerni. A két páros amúgy legutóbb a 2019-es WTA-világbajnokság döntőjében találkozott egymással. Timiék akkor is elég simán, 61 63-ra nyerni tudtak.

Kiváló fogadójátékkal kezdődött a meccs, egyből sikerült brékelni az első kiemelt ellenfelet. Majd Timi adogatása következett, és 14-40-ről két bréklabdát is hárítva 20-ra vezetett magyar-francia vegyescsapat. Hszieh is hozott egy szervagémet, aztán Mladenovic adogatásánál, 40 semmiről öt labdát is sikerült elveszíteni, majd a gémet is, és máris 22-re álltak.

Továbbra is nagyon kiegyenlített volt a meccs. Timi egy remek fonák nyerőjével megint fogadóelőnybe kerültünk. A mentális erejét is mutatta a csapatnak, hogy Timi következő adogatásánál 15-40-ról is sikerült visszajönni, végül három bréklabdát is hárítva 42-re vezetni. Ami utána jött, az pedig csodálatos volt, egy semmire nyert fogadójáték, majd Kiki kiszerválta az első szettet, 39 perc alatt 1-0 volt ide.

Az első szervákban magasan vertük az ellenfelet, kétszer annyi nyerő ütése volt Timiéknek, és amíg a mieink 3/3-mal hozták a brékpontokat, addig a Hsieh, Strycova duó mindössze 1/7-tel.Az ellenfélnek nem volt ki nem kényszerített hibája, a mi statisztikai oszlopunkban kettő ilyen is szerepelt.

A második szettben azért Strycováék is megmutatták, nem véletlen kerültek ide első kiemeltként. Két csodás labdamenettel hozták Hszieh adogatását. A válasz Timi adogatásával jött, 11-re módosítva az állást. Egy félelmetes gém következett. A 14. adogatás végén, a alapvonalon védekező párosunk végül megnyerte a pontot, Strycova a hálóba ütötte (ő is adogatott), négy bréklabdánk is volt, végül fogadóelőny lett belőle. Kiki adogatása után pedig már 31 ide. Timiék fél kézzel már fogták a kupát, azok után meg főleg, hogy Hsieh adogatójátékát is sikerült nagyon könnyen elvenni.

Következett Babos adogatása, érezhető volt a feszültség, közel volt a siker. Megint a másik oldalon jött a hiba, Babos adogatásával 51 lett ide. Strycova a meccsben maradásért adogatott. Egy egészen félelmetes poingpongozás a hálónál, és már csak három pont kellett. Aztán már csak egy, két meccslabdánk, két bajnoki labdánk volt. Mladenovic az alapvonalról ütötte el szenzációsan. Egymás után háromszor vettük el az ellenfél adogatását. Összejött a hatalmas siker.

Ez volt Babos Timinek női párosban a hetedik Grand Slam-döntője. Ebből 2018-ban az Australian Openen, 2019-ben Roland Garroson tudott első lenni, mindkétszer Mladenoviccsal. Egymás után harmadszor jutott el Melbourne-ben a fináléba. A hét női páros mellett kétszer vegyesben is döntőzött, de ott 2015-ben Wimbledonban, 2018-ban az Australian Openen szenvedett vereséget. 2017 és 2019 között Timi nyerte párosban a WTA-döntőt is, egyszer a cseh Andrea Hlavackával, kétszer Kikivel.

Vélemény, hozzászólás?

Top