You are here
Home > ATP >

Kis izelítőt kaptunk a jövő teniszéből, Thiem döntőzik Melbourne-ben

Novak Djokovic mellett az osztrák Dominic Thiem jutott az Australian open fináléjába, miután három óra 34 perces csatában 36 64 76(3) 76(4)-re legyőzte Alexander Zverevet, a férfi egyes elődöntőjében. Kicsit túlzó lehet a cím, de nagy valószínűséggel a két úriember is meghatározója lesz a következő 8-10 év férfi teniszsportjának. Most még Nadal, Djokovic, kicsit még Federer, de pár év, és a mostani NextGen át fogja venni a hatalmat. Ehhez nagy jóstehetség nem is kell.

Thiem ma sokkal meggyőzőbb volt, kevesebbet rontott, a fontos szituációkban pontosabb volt. A félelmetes alapvonali játéka ellen nem volt ellenszer. Olyan labdameneteket is láttunk, amelyek a legkényesebb teniszigényeket is kielégítették, tényleg ez ízelítő volt a jövő teniszéből.

Az első szett két fogadóelőnnyel kezdődött, és a szett végére Zverev kapta magát jobban össze, és kétszer is lebrékelte osztrák ellenfelét. A második játszmában viszont Thiem koncentrált jobban, 11 után brékelőnyhöz jutott, amit 32-es vezetése után Zverev visszavett ugyan, de a következő adogatójátékát már bukta, így Thiem az egyenlítésért adogatott. Zverevnek két bréklabdája is volt, mégis Thiem húzta be 64-gyel a játszmát.

Az utolsó két játszmát két rövidítés döntötte el. Az osztráknak már 55-nél is két szettlabdája volt, aztán a rövidítésben nagyon egyértelmű volt. Azon ritka eset volt, hogy Thiem a tie-breakben egyetlen minibréket sem engedélyezett ellenfelének, erre mondtuk feljebb, hogy hihetetlen koncentráltan állt ehhez a meccshez. Nem is csoda, hiszen a 26 éves játékos harmadik GS-döntője volt a tét.

A negyedik szett elég egyértelmű volt, mindenki hozta a szerváját, és csak egy olyan gém volt, amikor a nyolcadik adogatás döntötte el a pontot úgy, hogy bréklabdához sem jutott senki. Aztán a rövidítés megint Thiemé lett. Hozta az adogatását, elvette Zverevtől mindkettőt. Alig maradt kérdés, attól függetlenül, hogy a német még 4-3-ra visszajött. Thiem szintet lépett. Őrült érdekes meccs lesz a Djokovic elleni döntő.

Pénteken az is eldőlt, hogy a cseh Barbora Krejcikova, a horvát Nikola Mektic, valamint az amerikai Bethanie Mattek-Sands, Jamie Murray kettős játssza majd a vegyes párosok döntőjét. Előbbi a kanadai Gabriela Dabrowski, finn Henri Kontinen kettőst verte 36 63 10-5-re. Míg utóbbi az ausztrál szabadkártyás Astra Sharma, John Patrick Smith duó ellen nyert 63 76(4)-re.

Vélemény, hozzászólás?

Top