You are here
Home > Davis Kupa >

Nadal: Össze kellene vonni a Davis Cupot és az ATP Cupot

Még csak egyetlen tornát rendeztek az ATP Cup-ból, de már sokan megszüntetését szeretnék. Vagy legalábbis valamiféle konszenzust a Davis Cup és az ATP Cup között. A topjátékosok között sincs sokuknak egyszerre a két tornához, és az egyikük Rafa Nadal is megszólalt az ügyben.

„A véleményem nagyon világos. Két verseny, két csapat verseny kevesebb, mint egy hónapon belül nem jó a sportágunk számára. Természetesen vannak olyanok is, akik örülnek ennek, magasabb prémiumhoz jutnak így. A nézők is izgatottak, a Davis Cup új rendszerben most volt először, az ATP Cup is először szerepelt a programban. De a kettő együtt sokunknak túl sok áldozatot jelent. Talán, ha összevonnák a kettőt, és terveznének egyet, valami nagy világkupát.”

mondta el az ügyről a véleményét Rafa Nadal.

Az ITF-nél első hallásra biztos nem örültek a spanyol világsztár szavainak, ugyanakkor David Haggerty, elnök a tőle megszokott diplomatikus választ adta

„Az volt a tervünk, hogy olyan nagy eseményt szervezzünk, ami a tenisz ünnepe. Folyamatban van a párbeszéd a játékosokkal, valóban meg kell vizsgálnunk a lehetőségeinket. Ha Nadal, vagy bárki más azt mondja, hogy ez így nem jó, akkor le kell ülnünk, hogy kitaláljuk azt, hogyan lenne ez mindenkinek jó.”

– válaszolt David Haggerty, ITF-elnök

Érdekes felvetés Nadaltól, de maga a Davis Cup megreformálása, illetve az ATP Cup megszervezése is komoly időt emésztett fel. A két férfi válogatott torna összevonása egyelőre utópisztikusnak tűnik, de legalábbis nem az egyik napról a másikra megvalósíthatónak. Nagy kérdés, vajon tényleg jót tenne a tenisznek egy ilyen egyesítés?

Vélemény, hozzászólás?

Top