You are here
Home > Magyar csapat >

A harmadik helyért hajtanak U14-es lányaink

Az utánpótlás válogatottaink, az U14-es és U16-os csapatok a Winter Cup-on versenyeznek a hétvégén a fedettpályás Európa-bajnokságon. 16 helyszínen összesen 135 nemzeti válogatott küzd a legjobb helyekért. Minden csoportból a legjobb két helyezett jut majd a döntőbe, amelyet február 20. és 23. között rendeznek majd. Ez most sajnos egyik válogatottunknak sem sikerült.

Az U14-es fiúk az olaszországi Bariba utaztak. Pénteken Romániától 3-0-ra kapott ki a Halmos Kornél, Győri Lóránt, Kincses Kolos összetételű csapat. Pénteken ugyanilyen arányban vertük a szlovénokat. Vasárnap a britek ellen a C jelű selejtezőcsopirt 5. helye a tét.

Az U14-es lányok a bulgáriai Plovdivban versenyeznek. A Molnár Kitti, Major Stella, Bíró Melinda hármasfogat pénteket a töröket 3-0-ra verte, szombaton viszont 2-1-re kikapott a házigazdától. A harmadik helyet vasárnap harcolhatják ki, az ellenfél a negyedik kiemelt Ausztria lesz. A játékosok rangsorában Molnár Kitti az eddigi két nap alapján a harmadik legeredményesebb ebben a csoportban, 4 meccsen 3 győzelme van, 6-3-as szett, és 48-37-es játékaránnyal.

Az U16-os fiúk Kijevbe utaztak, és sajnos az első körben 3-0-ra kikaptak a szerbektől. A második napon így már csak a 5-8. helyért játszhattak, és a Páll Noel, Szőke Ádám, Kisantal Botond összetételű gárda ezúttal Moldovától szenvedett 3-0-s vereséget. Így vasárnap a 7. hely lesz a tét, ahol majd a svédekkel vívunk csatát.

Végezetül az U16-os lányok a svédországi Karlskronába repültek. Nekik sem sikerült az első nap, az elődöntőbe a házigazda jutott, 3-0-ra nyert a Kántor Anna, Bartha Panna, Dankó Vanesa felállású válogatottunk ellen. A második napon a belgák is legyőzték legjobbjainkat 3-0-ra, így itt is a 7. hely elérése lesz a cél vasárnap.

Vélemény, hozzászólás?

Top