You are here
Home > Fed Kupa >

Döbbenetes lett feltámadás, majdnem kiestek az amerikaiak

Szombaton késő este úgy búcsúztunk el a Fed Kupától, hogy már csak egy csak egy nemzet kiléte ismeretlen a budapesti döntőben, de az nagy valószínűséggel az amerikai csapat lesz, hiszen az első nap után 2-0-ra vezetett Lettország ellen. Már a szöveget is megírtuk előre, de aztán az egészet dobhattuk a kukába, a lettek majdnem csodát tettek.

Előbb jött az Australian Open-győztes Sofia Kenin a világranglista-40. Jelena Ostapenko ellen. A lett lány brékelt először, majd 24 után Kenin visszanyerte az adogatást, hogy egyből el is veszítse. Végül Ostapenko semmire szerválta ki a szettet. A másodikban Ostapenko három adogatógémet is elbukott. A döntő játszmában viszont elképesztő adok-kapok folyt a pályán. Kenin az összes adogatását elveszített, és mivel Ostapenko csak kétszer hibázott, így Lettország 1 óra 59 perc alatt 63 26 62-vel szépíteni tudott.

Ennél is nagyobb csatában Anastasija Sevastova is térdre kényszerítette Serena Williamst, 2 óra 28 perc alatt 76(5) 36 76(4)-re nyerni tudott. Az első játszmában Serena az első négy adogatójátékát veszítette el, de aztán mind a négyet visszanyerte, a rövidítésben már egyszer sem vezetett. A második játszma is hektikusan alakult, de az amerikai jött ki jobban belőle. A döntő szettben aztán senki sem hibázott, így megint rövidítés lett, és megint a lett nyert. Ismét végigvezetve.

Maradt tehát a döntés a párosokra, és ebben a Sofia Kenin, Bethanie Mattek-Sands duó már nem hibázott a Jelena Ostapenko, Anastasija Sevastova kettős ellen, akik érezhetően elfáradtak a végére. Egy óra 15 perc alatt az Egyesült Államok 64 60-val kiharcolta a részvételt a Budapesten, április 14. és 19. között rendezendő Fed Kupa döntőjébe.

Az amerikaiak mellett a selejtezőből Oroszország, Spanyolország, Belgium, Fehéroroszország, Németország, Svájc és Szlovákia a selejtezőből jutott el a magyar fővárosba. Ausztrália és Franciaország, mint a két tavalyi döntő alanyi jogon, Csehország szabadkártyával, Magyarország pedig a rendező jogán lesz ott.

A torna sorsolását kedden, a Szépművészeti Múzeumban rendezik.

Vélemény, hozzászólás?

Top