You are here
Home > Ilovetennis >

Már kiskoromban kitűztem a célomat, világelső akarok lenni

Ismét egy tehetséges, fiatal magyar versenyző rövid portréját mutatjuk be. Boros Attila, a Pasarét TK versenyzője nem olyan régen a bronzéremig jutott az U18-as országos bajnokságon, majd a múlt héten megnyerte a Viszló Transz Kupa F2-es versenyét. Éretten, és határozottan beszélt a céljairól. Így aztán már csak rajta múlik, meddig tud eljutni.

Megnyerted a hétvégén az F2-es Viszló Kupát, az U18-as ob-n a harmadik lettél, milyen tervekkel kezdtek a 2020-as évet?

A 2020-as évre a tervem az ITF Junior Touron szeretnék minél jobban szerepelni, esetleg Future-versenyeken ATP-pontokat szerezni, és a lehető legtöbbet edzeni Barcelonában.

Kikkel dolgozol együtt, kik segítik a munkádat, az edződet, edzőidet mutassuk be pár mondatban?

A teniszedzőm Nemes Gábor, Győrbíró Zsolt, Kupó Ádám, a kondiedzőm Berezvai Kolos. A teniszedzéseimet nagy részben Nemes Gabor vezeti, nagyon sokat dolgozunk a lábmunkámon, és a stabilitásomon, heti kétszer reggel keménypályán is edzünk. Kolossal szinten a lábmunkámon dolgozunk, futunk, erősítünk.

Otthon a konditeremben is szoktam dolgozni a lábmunkámon, erősítek olyan gyakorlatokkal, amiket az edzőimmel egyeztettünk, így egy kis plusz munkát is tudok önszorgalomból csinálni!

Mikor kezdtél teniszezni, miért éppen a teniszt választottad?

Három évese kezdtem teniszezni, amikor a szüleim játszottak, én is nagy részben ott voltam a pálya mellett, a salakban fetrengve játszottam, és néha beálltam teniszezni is. Egyre jobban megszerettem, hamar el is döntöttem, hogy én ezt szeretném csinálni.

Milyen álmokat fogalmaztál meg akkor, amikor teniszezni kezdtél, hogy érzed most, meddig jutottál, hol tartasz, mennyire közel, vagy távol vannak a célok?

Már kiskoromban kitűztem a célomat, világelső akarok lenni, és mindent meg is teszek ennek az érdekében. Én úgy érzem, hogy Magyarországon sikerült minden jelentős korosztályos versenyt megnyernem, a korosztályom mellett talán már elmentem, egy játékost kivéve. Most már az a cél, hogy itthon a felnőttek között, és külföldön a juniorban, vagy akár profi szinten is tudjam bontogatni a szárnyaimat. Én úgy gondolom, hogy a cél a még nagyon messze van, de meg tudom csinálni, ha ezer százalékosan odateszem magam.

Ki a kedvenc játékosod, és miért pont ő?

Kiskorom óta Djokovic a kedvencem, nagyon tetszik a játéka is, de legfőképpen a mentalitása miatt nagyon szeretem. Nagyon tudok vele azonosulni, és szerintem a játékstílusom is hasonlít az övére. Valószínűleg azért is, mert nekem mindig ő volt a példakép. Úgy szeretnék teniszezni egyszer, mint Nole.

Mik az erősségeid, és mik azok a technikai, vagy taktikai elemek, amikben még fejlődnöd kell?

Mentálisan nagyon erős tudok lenni, ez már nagyon sok meccset hozott nekem, és szerintem a mozgásom is nagy erősségem. Fizikálisan még erősödnöm kell, az a legföbb cél most, és hát szerváimon is van még mit javítani.

Az elején kérdeztem, hogy mik a 2020-as terveid, van-e egy álomcél, amit ebben az évben el szeretnél érni, illetve a következő évekre vannak-e terveid?

A következő két évre a célom ugyanaz, amit az elején mondtam. ITF-versenyeken eredményesnek lenni, és betörni a felnőttek közé.

Vélemény, hozzászólás?

Top