You are here
Home > ATP >

Egy magyar cég is részese a tenisz-világrekordnak

Múlt héten, pénteken, a dél-afrikai Fokvárosban játszott egymással Rafael Nadal és Roger Federer, egy jótékonysági teniszgálán. Az esemény 51 954 nézőt vonzott, ami új világcsúcsot hozott. Talán kevesen tudják, de a gálával kapcsolatban egy magyar cég is részese lehetett ennek a fantasztikus események.

Talán kevesen tudják, de a Rebound Sports Kft. szállította a pályát a fokvárosi eseményre. A cég egy 2014-ben alapított, tisztán magyar tulajdonban lévő vállalkozás. Fő tevékenységként magas színvonalú, amatőr játékra és professzionális világversenyek megrendezésére egyaránt alkalmas keményborítású teniszpályák tervezésével, kialakításával és megvalósításával foglalkozik, elsősorban Magyarországon, illetve a környező közép-, kelet-európai országokban.

A cég kültéri, beltéri és mobil pályákkal foglalkozik. A honlapjuk alapján a kültéri pályák esetében három, fő típusában különböző rendszerrel. A Synpave nevű alaprendszer nem tartalmaz elaszticitást nyújtó gumiréteget, kizárólag csak a több rétegű akrilbevonat került kiépítésre. A második megoldás a pont elasztikus HSA és a GS rendszerek, melyek esetében az akril bevonatok alá egy 4-7mm vastag gumiréteg kerül beépítésre. A harmadik rendszer, egy terület elaszticitást biztosító pályarendszer, mely jelenleg, pozitív tulajdonságainak köszönhetően, egyedül állónak mondható a kültéri pályák tekintetében.

A beltéri pályák esetében kétféle, fő típusában különböző rendszert forgalmazunk. Az első megoldás, a pont elasztikus HSA, illetve GS rendszer. Ezek esetében a csarnok aljzatára egy 4-7mm vastag gumiréteg kerül leragasztásra, melyre az 5 rétegű akrilbevonat kerül felvitelre. A másik rendszer, egy terület elaszticitást biztosító szivacs és fa alapú pályarendszer, mely nagyon pozitív tulajdonságainak köszönhetően, rendkívül közkedvelt a beltéri teniszpályák esetében.

A cég a régióban egyedüliként rendelkezik kapacitással, az újkori, modern mobil teniszpályák területén. Ezeken a pályákon, bármilyen szintű, illetve típusú indoor teniszverseny lebonyolítható, legyen szó Fed Kupáról, Davis Kupáról, vagy akár a legnagyobb WTA, ATP tornákról.

Egy szó, mint száz, a Rebound Sports Kft munkájának köszönhetően magyar vonatkozása is van minden idők leglátogatottabb teniszmeccsének. Az eseményen a résztvevők az afrikai kontinensnek gyűjtöttek pénzt. A korábbi rekordot is Federer tartotta, tavaly Mexikóban teniszeztek, több mint 42 ezer néző előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Top