You are here
Home > Magyar csapat >

Bronzéremig jutottak a magyarok az U14-es Eb-selejtezőben

Az U14-es és az U16-os leány és fiú válogatottaink próbálták a selejtező csoportjukban az első, vagy a második hely egyikét megszerezni, ami továbbjutást ért volna a nyolcasdöntőbe. Ez a négy csapat közül egyiknek sem sikerült. Végül egy bronzéremmel tértek haza a mieink.

Kezdjük is a legsikeresebb csapattal. A Szatmáry Adrián vezette U14-es lány csapat a harmadik helyért meccselt Plovdivban. Molnár Kitti, Major Stella és Bíró Melinda összetételű csapat végül 2-1-re legyőzte Ausztriát, ezzel a harmadik helyet szerezte meg, de ez a helyezés pont nem ért továbbjutást a február 20-23. között rendezendő tornára. A csoportunkból és a bolgárok, a továbbiakból a csehek, a németek, a franciák, a britek, lengyelek, valamint az oroszok kvalifikálták magukat.

Az U14-es fiúk (Halmos Kornél, Győri Lóránt és Kincses Kolos) a hatodik helyen zárt, miután vasárnap 2-0-ra kikapott britektől. Ebben a korosztályban Spanyolország, Svájc, Csehország, Németország, Olaszország, Románia, Lengyelország, Oroszország lesz a nyolcasdöntő tagja.

Az U16-os lány csapat Kalkskronában vendégszerepelt. Kántor Anna, Bartha Panna, Dankó Vanesa csapat két vereség után 3-0-ra legyőzte Ciprust, így a 7. helyen zárt. Fehéroroszország, Oroszország, Csehország, Lengyelország, Franciaország, Svájc, Németország és Hollandia lesz a döntő résztvevője.

Az U16-os fúk is csak a hetedik helyért játszhattak az első két napon elszenvedett vereségek után. A Páll Noel, Szőke Ádám, Kisantal Botond hármas Kijevben az utolsó meccsén is, ezúttal a svédektől is kikapott, így végül a nyolcadik helyen zárt. A nyolcasdöntőbe Bulgária, Franciaország, Belgium, Olaszország, Spanyolország, Törökország került, az A-zóna meccseit majd csütörtöktől endezik a csehországi Rakovnikban.

Összegezve, egy harmadik, egy hatodik, egy hetedik és egy nyolcadik hely jutott a mieinknek. Ezt ha számosítjuk, akkor a legjobb helyezésünkkel az európai korosztály 9-16. helyén állnak a mienk, de a legrosszabbak is a 25-32. helyen. Ha végignézünk a továbbjutók névsorán, az könnyen megállapítható, hogy többségében nálunk erősebb tenisznemzetek fiataljai jutottak a legjobbak közé, így aztán nagyjából reális eredmények születtek.

Az U14-es lányoknál Molnár Kitti 41. ranglistán, az ukránoknál egy 9. és 21. helyezett kislány indult, de a bolgároknak is van két top100-asa, míg Major Stella a 284., Bíró Melinda a 297. helyen áll. A nyolcadik helyen záró U16-os fiúknál a legjobb helyezése Páll Noelnek van, aki a 417., míg például a szlovák Peter Privara és Peter Nad az első kettő helyen áll a korosztályukban. Talán a svédek tűntek papíron gyengébbnek, de sajnos most őket sem sikerült legyőzni. De a másik két csapat ellenfeleit végignézve, rendre erősebb csapatokkal vettük fel a küzdelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Top