You are here
Home > Fed Kupa >

Megvannak a Fed Kupa-döntő kalapjai

Ma késő délután, 18:30-kor rendezik a Szépművészeti Múzeumban, a Budapesten, április 14-19. között rendezendő Fed Kupa döntőjének a sorsolását. Az eseményre a női teniszsport legendája, Billie Jean King, és az ITF elnöke, David Haggerty is Budapestre érkezik.

A sorsolás fél hétkor lesz, az pedig eldőlt, hogy Magyarország egészen biztosan nem kerül majd egy csoportban a szlovák, a svájci és belga válogatottal, velük egy kalapba kerültünk. Ahogy az várható volt, a tavalyi két döntős Franciaország, és Ausztrália, a szabadkártyás Csehország, és a jelenlegi világranglista-3. Egyesült Államok lesz a négy kiemelt.

A korábbi eredmények alapján sorsolták be a maradék négy nemzetet, így a kalapok így néznek ki.

  • A kalap: Franciaország, Ausztrália, Csehország, Egyesült Államok
  • B kalap: Fehéroroszország, Németország, Oroszország, Spanyolország
  • C kalap: Szlovákia, Svájc, Belgium, Magyarország.

Az is biztos, hogy az A csoportba franciák, a B-be az ausztrálok, a C-be az ausztrálok, míg a D-be a csehek kerülnek majd, hozzájuk sorsolják majd a nyolc további csapatot. Minden csoportból a legjobb jut majd a elődöntőbe, annak győztesei vívják majd a döntőt. Az alábbi kisfilm kiválóan prezentálja az összes tudnivalót.

A magyar csapat jelenleg a 15. helyen áll a Fed Kupa világranglistáján, a többi 11 válogatott pedig előttünk, így könnyű csoportról nem lehet beszélni, akármit is hoz a sorsolás. Az eseményről majd az IloveTennis is beszámol a helyszínről.

Vélemény, hozzászólás?

Top