You are here
Home > ATP >

Először lett norvég ATP-tornagyőztes

Egy újabb országot lehet kisatírozni az ATP képzeletbeli térképén. Vasárnap, a Buenos Aires-i Argentina Open döntőjében Casper Ruud 61 64-re nyert a portugál Pedro Sousa ellen, és első norvég teniszezőként nyert ATP-tornát. Ráadásul a torna 2001 óta íródó történetében a legfiatalabb győztes is lett.

Szenzációs győzelmet értek el. Ez az, amiről minden játékos álmodik. Nagyon elégedett vagyok eddigi karrierem alakulásával, bár tudom, még nagyon fiatal vagyok. Buenos Aires mindig különleges hely lesz a számomra, hiszen itt nyertem életem első címét.

– mondta a sikere után a 21 éves játékos.

Az édesapa, Christian Ruud is büszke lehet fiára, aki máris túlszárnyalta édesapját. A most 47 éves, korábbi teniszező 12 Challenger-tornát tudott megnyerni, és három évvel a fia születése előtt, 1985-ben jutott el karrierje legjobb világranglista helyezéséhez, amikor a 39. helyen állt. Egyszer jutott ATP-döntőbe, de a 1995-ös Swedish Open fináléját Fernando Meligeni ellen elbukta.

Casper a sikerével a 34. helyre jött fel a világranglistán, így már jobb eredményt ért el mint édesapja. Juniorként kétszer Grand Slam elődöntős Miomir Kecmanovic oldalán fiú párosban. 2016-ban így is a junior világranglistán az első helyig jutott. Ebben az évben már Future-, és Challenger tornákon is indult.

2018-ig két Future-, és egy Challenger-tornán tudott első lenni. Grand Slamen egy harmadik körös eredménye van, illetve tavaly, az áprilisi US Men’s Clay Court Championshipen csak a döntőbe kapott ki. A világranglistán tavaly januárban érkezett a top100-ba, azóta töretlen a fejlődése.

Vélemény, hozzászólás?

Top