You are here
Home > ATP >

Egy új amerikai sztár van születőben

Három helyszínen rendeznek a héten ATP Tour versenyeket. Delray Beachben egy ifjú amerikai, Brandon Nakashima élete első ATP-meccsén legyőzte a néhány napja még az indiai Pune-ban tornát nyerő Jiri Veselyt, ezzel alaposan javítani fog eddigi 294. pozícióján. Az amerikaiak szerint egy új tehetség bontogatja szárnyait Delray Beach-ben.

A kaliforniai fiatalember a juniorok között a harmadik helyig jutott a világranglistán. Négy éves korában kezdett játszani, de tíz évesen már U12-es versenyeken bizonyított. San Diego nyilvanos parkjaiban ütögették először a labdát a szüleivel. 2012-ben már 41 négy tornagyőzelemmel állt. 2018-ban került fel a világranglistára, amikor M15-ös tornán sikerült először nyernie. 2019-ben már Challenger tornákon is bemutatkozott, a mostani ATP250-es az első életében, ahová

A Virginia Egyetemet hagyta ott a tenisz kedvéért. Tavaly a junior US Openen elődöntős volt, 2018-ban az ITF Junior Masters címét is elnyerte. Egy másik fiatal, Frances Tiafoe mondta róla, akit Dallasban, egy Challenger versenyen győzött le, hogy:

Vigyázni kell erre a fickóra, mert egy különleges játékos lesz belőle. Szeretem a játékát, szeretem a viselkedését. Nagyszerű keze van. Kiválóan adogat és remek feje is van a játékhoz. Biztos előbb-utóbb sztár válik belőle.

Tegnap, Fucsovics Marcinak nem sikerült az első kör Marseille-ben. Ma több magyar is pályára lép. Balázs Attila az uruguayi Pablo Cevas ellen 20:30-kor kezd. Makk Péter török, Madarász Gergely spanyol ITF-versenyen játszik a délelőtt folyamán. Gálfi Dalma pedig Glasgow-ban lép pályára egy W25-ös verseny első körében. Hajrá Magyarok! Nézzük az első nap férfi eredményeit, a hölgyekre egy másik posztban térünk majd vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Top