You are here
Home > ATP >

A brazilok is Balázs Atit dicsérik

Mint az már ismert, Balázs Attila folytatta kiváló szereplését Rio de Janeiróban, a szerencsés vesztesként a főtáblára került magyar játékos 1 51 perc alatt 16 61 64-re nyert a hazaiak játékosa, Thiago Monteiro ellen, ezzel a negyeddöntőbe jutott, ahol majd pénteken a világranglistán 133. spanyol, Pedro Martínez lesz az ellenfele.

A spanyollal már másodszor találkozik majd. Három éve Huelvában 2-0-ra verte, egy hete viszont Buenos Airesben, a selejtezőben 2-1-re kapott ki tőle. Így aztán lesz miért visszavágni. A Monteiro elleni meccs első szettje sajnos nem úgy sikerült, ahogy mindenki, talán Balázs Ati is várta. Egy jó adogatás után Monteiro háromszor is brékelt, így 31 perc alatt lett 61 oda. A második viszont ugyanúgy zajlott, mint az első csak éppen fordítva, ezúttal Atinak sikerült háromszor elvenni az ellenfele adogatását.

A döntő játszmában Ati három bréklabdát is hárítva kezdett, majd 32-es vezetésénél semmire nyerte Monteiro adogatását. Már 53-nál meg lehetett volna a meccs, de a brazil visszavette a fogadóelőnyt. Majd adogatott, és az első jó szervája után három labdát nyert Balázs Ati, brék- és meccslabdához jutott, és egyből meg is csinálta.

Bravúros győzelem volt ez, hiszen Ati pályafutásának ez lesz az első ATP500-as negyeddöntője. A brazil sajtóban is dicsérik a magyar versenyezőt, kiemelve, hogy a saját játékosuk rengeteg hibája is kellett ahhoz, hogy a mi fiúnk visszajöjjön a meccsbe. Ez persze semmit nem von le Ati érdemeiből. A meccs után a visszatéréséről is mesélt:

Otthon kezdtem unatkozni, és azt gondoltam, hogy túl korai lenne az edzőséggel foglalkozni. Ezért úgy döntöttem, hogy hazámban versenyzek, elmegyek néhány közeli tornára. Végül a családom és barátaim meggyőztek, hogy folytassam a karrierem. Megtettem és most itt vagyok.

Nagyon sok buktató volt az életemben, sok sérüléssel kellett szembenéznem, talán most megérdemlek egy kis szerencsét. Élvezem a pillanatot.

– mondta a torna hivatalos honlapján Ati.

Valóban így van, és ez eddig csodásan alakul. Még egy fantasztikus győzelem, és akár Dominic Thiem, az Australian Open döntőse is következhet, akinek előbb Jaume Munart kell legyőznie, majd a negyeddöntős meccsét is megnyernie, ahogy Balázs Atinak is, aki az idén megszerzett pontok allapján a 49. helyen áll. Az élő világranglista szerint pedig a 94. helyre jött már fel. Ezek szerint mögötte még hat olyan játékos van, akik elvileg megelőzhetik, de a hatból öt Rióban versenyez. Így aztán nincs olyan forgatókönyv, amely szerint ne lenne meg az a top100.

Vélemény, hozzászólás?

Top