You are here
Home > ATP >

Ember még nem sírt így az elsőkörös győzelme után

Még szerda hajnalban történt, de érdemes megemlékezni erről az esetről is. Jack Sock Delray Beachben győzte le 36 63 76(2)-re a moldáv Radu Albotot, nem mellékesen a torna címvédőjét, amellyel a második fordulóba jutott, ahol majd péntek hajnalban Stve Johnson lesz az ellenfele. A siker után Sock összerogyott, és sírásban tört ki.

Az amerikai játékosból nem véletlenül törtek fel az érzelmek. Sock 2018 novembere óta az első meccsét nyerte meg ATP Touron. A párosban három Grand Slamet, olimpiai aranyat és bronzot nyerő játékost nagy tehetségnek tartották. A világranglistán egészen a 8. helyig menetelt. Szépen épülő karrierjében 2017 november hozta a csúcsot, majd 2018-ban a wimbledoni, majd a US Open párosdöntőjét is megnyerte.

Majd két éve, az év végén, még a Paris Masters negyeddöntőjébe jutott, ahol Dominic Thiemtől kapott ki végül. Aztán 2019 elején megsérült, a hüvelykujját meg is kellett operálni, ami miatt majdnem fél évet kellett kihagynia. Tavaly nyáron, Atlantában egy 250-es tornán tért vissza, de az első körben kikapott Miomir Kecmanovictól. Azóta tavaly öt, idén pedig New Yorkban lépett pályára, de minden egyes meccsét elbukta úgy, hogy az Albot elleni meccsig mindössze két szettet tudott csak nyerni. 2020-ban már nem rendelkezett ranglista ponttal, így helyezéssel sem.

A moldáv ellen is elment az első játszma 36-tal, aztán ugyanilyen arányban egyenlíteni tudott. Végül a döntő szett rövidítésében hozta a meccset. Sock elindult a felfelé vezető úton, de ez az út még nagyon nehéz lesz számára. A saját bevallása szerint most a legfontosabb az, hogy a sérülések messze kerüljék. 27 évesen próbál visszakapaszkodni arra a csúcsra, ahol egyszer már járt.

Vélemény, hozzászólás?

Top