You are here
Home > ATP >

Két tini, akik megmutatták magukat a világnak

A héten Balázs Ati zseniális teljesítménye mellett nem mehetünk el szó nélkül két tinédzser berobbanásával az élvonalba. A 16 éves Carlos Alcaraz már nincs versenyben Rióban, az amerikai Brandon Nakashima viszont élete meccsére készülhet.

Nakashimáról már írtunk korábban. Élete első két ATP Tour-meccsén győztesen van túl, és készülhet a Delray Beach-i negyeddöntőre a japán Yoshihito Nishioka ellen. Vele kapcsolatos hír, hogy a korábbi wimbledoni bajnok, Pat Cash is csatlakozott az edzői stábjához.

Alcaraz pedig ámulatba ejtette a világot. A tehetségét már korábban is ismertük. Két éve, 14 évesen végigverte a mezőnyt az U16-os Eb-n. Sorra nyerte a junior versenyeket, 2018 februárjában már az első Future-versenyen is részt vett, két meccset megnyert.

A tavalyi Murcia Challengeren éppen azt a Pedro Martínezt is legyőzte, aki pénteken, az éjféli órákban lesz majd Balázs Attila ellenfele a riói negyeddöntőben. A tavalyi, wimbledoni junior bajnokságon negyeddöntőt játszott, nyert egy M25-ös tornát, aztán Sevillában varázsolt újra, megint megverte Martínezt a Challenger-tornán, és csak a negyeddöntőben kapott ki.

Idén két M15-ös nyert az év elején Manacorban, majd Antalyába utazott, ahol egy M15-ösön Piros Zsombortól kapott ki a döntőben 46 64 63-ra. Így érkezett meg a riói ATP500-asra, az első körben pedig parádés játékkal legyőzte Albert Ramos-Vinolast, majd a második körben Federico Coriától kapott ki.

Május 5-én lesz csak 17 éves. A múlt héten még a 406. helyen állt a világranglistán, a jövő héten már a 315. hely környékén fog. Sokan az új Nadalt látják benne, nagyon messze nem állnak a valóságtól.

Vélemény, hozzászólás?

Top