You are here
Home > ATP >

Balázs Ati újabb fantasztikus bravúrja

A magyar teniszező az esőszünetet is kihasználva, szetthátrányból győzte le a spanyol Pedro Martinezt a riói ATP 500-as tornán. Nem Dominic Thiem ellen játssza rövidesen az elődöntőt. Az Australian Open döntősét az olasz Gianluca Mager két szettben győzte le.

Az első szettben két adogatását adogatását elveszítette, a másodikban 22-re álltak, amikor az eső közbeszólta, és szombat hajnalban félbeszakították a Balázs-Martinez meccset Rio de Jaineiróban, az ATP 500-as torna negyeddöntőjében.

Aztán a folytatás kiválóan sikerült. Volt még egy oda-vissza brék, de a döntő pillanatban, 54-es magyar vezetésnél Ati megint elvette a spanyol adogatását. Úgy nézett ki, a döntő szett nagyon gyorsan véget fog érni, Balázs Ati két brék után 5-0-ra is vezetett. Egy fogadóelőnyt Martinez visszavett, de aztán Atinak lett meccslabdája, az elsőt meg is csinálta, így a másfél napon át tartó, de két és fél órát csatát Ati nyerte, élete első 500-as elődöntőjét játssza, magyar idő szerint 22:30-kor

Az pedig óriási meglepetés, hogy nem Dominic Thiem, hanem Gianluca Mager lesz majd az ellenfél. Az olasz is félbeszakadt meccset folytatott az Australian Open döntősével. Az első szettben elért 76-os sikerét egy 75-ös második szettel egészítette ki. Így óriási meglepetésre az elődöntőbe jutott.

Vélemény, hozzászólás?

Top