You are here
Home > ATP >

Monfils szédületes sorozatát Fucsovics Marci bánta

Előre tudtuk, hogy nem lesz egyszerű küzdelem Gael Monfils ellen, aki Montpellier-ben és Rotterdamban is győzni tudott, kilenc győztes meccs után érkezett Dubajba. A sorsolás már csak ilyen, most nem kedvezett. A meccs aztán nagy csatát, de sajnos vereséget hozott.

Rögtön egy brékelőnnyel kezdődött, de hamar visszavette a francia. 34 után Marci veszítette el, de a következőt már vissza is vette. Mehetett volna az 55-re, de sajnos megint fogadóelőny lett a vége még úgy is, hogy Kétszer sikerült kivédeni a szettlabdát.

A második szettben 65-ös Monfils vezetésig mindenki hozta az adogatását, de hozzá kell tenni, hogy Marci közben öt bréklabdát is hárított. Aztán a legrosszabbkor jött megint a francia brék, és majdnem két óra alatt 46 57-re oda lett a meccs is. Azért ha megnézzük, ilyen labdamenetekre volt képes Marci.

A statisztikákat elnézve, a második szervákban a francia sokkal jobb volt. A bréklabdák tekintetében is, hiszen Monfilsnek 15 volt, míg Marcinak csak három, a fogadójáték ezúttal nem sikerült túl hatékonyra.

A torna további meccsein is az esélyesebbek győztek. Közülük csak a német Philipp Kohlschreiber veszített szettet az Afrikai Játékokat megnyerő, így szinte biztosan olimpiai résztvevő, egyiptomi Mohamed Safwat ellen. Novak Djokovic először játszott az Australian Open győzelme óta, csak három gémet engedélyezett a tunéziai Malek Jazirinak. Andrey Rublev és Rochard Gasquet két selejtezőst verve jutott tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Top