You are here
Home > Davis Kupa >

Goffin nem jön Debrecenbe, de talán nem is baj

Hivatalos a március 6-7-i, Debrecenben, a Főnix Csarnokban rendezendő Magyarország-Belgium, Davis Kupa-meccs válogatottjainak névsora. A mieink a legerősebb összeállításban, vagyis Fucsovics Marcival és Balázs Atival a soraiban állnak ki. A belgáknál viszont nem lesz ott a legjobbjuk, David Goffin.

Már korábban is rebesgették, hogy Goffin egyéb okokra hivatkozva nem nagyon szeretné a március elejei, magyarországi kiruccanást. A pletykákból aztán valóság lett. A világranglistán jelenleg 10. helyen álló játékos nem lesz ott a meccsen, amelynek komoly a tétje, hiszen a november 23-29. között rendezendő madridi fináléba jutás lesz a győztes jutalma.

A belgák amúgy a selejtező második kiemeltjei, papíron sokkal erősebbek, mint a magyarok. Csak azóta annyit változott a kép, hogy Marci és Ati révén 35 év után van két top százas játékosunk. Ráadásul mindketten viszonylag jó formában vannak. Egy elődöntő, és a Gael Monfils elleni vereség ellenére is, de két ATP500-as tornáról érkeznek, míg a belgák – várhatóan – két egyesét játszó játékosa közül Kimmer Coppejans legutóbb a Bangalore Challengeren, Ruben Bemelmans pedig a Koblenz Challengeren szerepelt. Váltakozó sikerekkel.

A párosuk, a Vliegen, Gille duó viszonylag erős, de a Fucsovics, Balázs kettős is tett már csodákat. Az igazi csoda az lenne, ha sikerülne nyerni, így ott lehetnénk Madridban, a fináléban. Mert az maga lenne a csoda.

Johan van Herck kapitány a Kimmer Coppejans (152.), Ruben Bemelmans (226.), Joran Vliegen (páros 39.), Arthur De Greef (331.), Sander Gille (páros 46.) ötöst jelölte. Köves Gábor azonban a legerősebb keretre támaszkodhat, Fucsovics Marci (70.), Balázs Attila (79.), Piros Zsombor (402.), Nagy Péter (530.) és Marozsán Fábián (524.) alkotja a mi csapatunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Top