You are here
Home > ATP >

Nadal gálázott, Dimitrov legyőzte Wawrinkát

Acapulcóban már kialakult az elődöntő párosítása. A felső ágon Rafa Nadal-Grigor Dimitrov, az alsón Taylor Fritz-Kyle Edmund meccseket rendeznek. Nehéz lesz már elvenni a spanyoltól a tornaelsőséget.

Rafa Nadal a szó szoros értelmében átgázolt a dél-koreai Soonwoo Kwonon. Másfél óra játék után 62 61-re nyert a spanyol aki 2005 és 2013 után a harmadik győzelmére hajt, és már 18/2-es győzelem/vereség mutatóval áll a mexikói ATP 500-as tornán.

Nadal sportszerűen dicsérte ellenfelét, aki ebben a hónapban négy egymást követő tornán jutott az negyeddöntőbe, ez volt az első ATP 500-as versenye, de különösebb ellenállásra nem nagyon késztette most Nadalt, aki az első szettben kétszer is brékelt, és csak a 13. adogatásából tudott az ellenfele először pontot csinálni. A második szettben már voltak hosszabb gémek, de két újabb brék a sima továbbjutást hozta.

Grigor Dimitrov öt vesztes meccse után végre le tudta győzni Stanislawas Wawrinkát, így most már a bolgár csak 5-7-es vesztésre áll a svájcival szemben, ami a egymás elleni találkozóikat illeti. Dimitrov 64 64-re nyert. A meccsen Wawrinka háromszor bukta az adogatását, Dimitrov viszont csak egyszer, és a fogadóelőnyt meg tudta tartani a bolgár, így készülhet a Nadal elleni meccsre, ami azért izgalmasnak ígérkezik, bár a korábbi egymás elleni találkozók alapján elég egyértelmű is, Nadal 12-1-re vezet Dimitrov ellen.

Érdekesség még Acapulcóból, hogy az Alexander Zverev, Mischa Zverev páros a negyeddöntőben a francia Mannarino, Martin duótól 61 64-re kikapott, így a németek búcsúztak. Illetve szintén a negyeddöntőig jutott a jövő héten, Debrecenben versenyző Sander Gille, Jordan Vliegen duó is. A kiváló páros a kolumbiai, első helyen kiemelt Juan Sebastian Cabal, Robert Farah kettőstől szenvedett 67(2) 64 10-8-as vereséget.

Vélemény, hozzászólás?

Top